Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid: Η Οξφόρδη μελετά το συνδυασμό των εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca

Covid: Η Οξφόρδη μελετά το συνδυασμό των εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca
Εάν μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά, θα αυξηθεί δυναμική η ευελιξία στη διανομή τους
Σχετικά Άρθρα

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα αρχίζει σήμερα Πέμπτη 4/2 το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το οποίο θα επιχειρήσει να διαπιστώσει ποια είναι η ανοσολογική αντίδραση που προκύπτει από το συνδυασμό δόσεων των εμβολίων της AstraZeneca και της Pfizer σε έναν ασθενή.
Πρόκειται για την πρώτη έρευνα αυτού του είδους παγκοσμίως και τα συμπεράσματα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μια και αν προκύψει ότι τα εμβόλια αυτά μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά, τότε διαμορφώνεται μια άλλη δυναμική ως προς τη δυνατότητα σχετικά με τη διανομή τους.
Στην έρευνα θα συμμετάσχουν 820 εθελοντές άνω των 50 ετών, και θα εξετάσει τον συνδυασμό των δύο εμβολίων κατά της covid-19 που χορηγούνται ήδη στη Βρετανία.
Σημειώνεται ότι στην έρευνα θα προστεθούν και άλλα εμβόλια, μόλις αυτά εγκριθούν στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου τον Ιούλιο.
Η έρευνα θα εξετάσει επίσης την αποτελεσματικότητα της προστασίας που παρέχεται από το εμβόλιο αν αλλάξει το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης.
Αρχικά οι φαρμακοβιομηχανίες συνιστούσαν το διάστημα που μεσολαβεί να είναι 4 εβδομάδες, ενώ οι βρετανικές αρχές προτιμούν να φτάνει τις 12 εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης