Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό έλεγχο ο κορωνοϊός στην Κίνα – Συνεχίζει τις έρευνες στην Wuhan ο ΠΟΥ

Υπό έλεγχο ο κορωνοϊός στην Κίνα – Συνεχίζει τις έρευνες στην Wuhan ο ΠΟΥ
Οι επιστήμονες του ΠΟΥ επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan
Σχετικά Άρθρα

Υπό έλεγχο έθεσε το β’ κύμα της επιδημίας κορωνοϊού και πριν αυτό προσλάβει διαστάσεις η Κίνα, η οποία ανέφερε για το τελευταίο 24ωρο μόλις 30 κρούσματα από 25 που ήταν την προηγούμενη.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από τα 30 κρούσματα, τα 17 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.
Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.411 ασθενείς με την COVID-19 (- 105 από την προηγουμένη) και 49 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (- 17).
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.636 επί συνόλου 89.649 μολύνσεων.

Στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan ο ΠΟΥ

Εν τω μεταξύ, κλιμάκιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 3/2 το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan, στην Κίνα, αναζητώντας στοιχεία για την προέλευση της πανδημίας της covid-19.
Η επίσκεψη των επιστημόνων του ΠΟΥ, ύστερα από 3,5 ώρες στο Ινστιτούτο, έκαναν λόγο για μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, κατά την οποία τέθηκαν πολλά ερωτήματα.
Το Ινστιτούτο έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας σειράς από θεωρίες συνωμοσίας, σύμφωνα με τις οποίες μια διαρροή από το εργαστήριο προκάλεσε την πρώτη μεγάλη έξαρση της επιδημίας στην πόλη, στο τέλος του 2019.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και οι υποστηρικτές του είχαν στηρίξει αυτό το σενάριο, ενώ ο πρώην ΥΠΕΞ Mike Pompeo επέμενε τον περασμένο χρόνο ότι υπάρχουν «επαρκείς ενδείξεις» ότι ο ιός είχε προέλθει από το εργαστήριο, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει κάποιες αποδείξεις και παραδεχόμενος ότι δεν ήταν βέβαιο.
Οι περισσότεροι επιστήμονες απορρίπτουν αυτό το σενάριο και εκτιμούν ότι η Covid-19, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, προήλθε από νυχτερίδες και πιθανόν να μεταδόθηκε στους ανθρώπους μέσω κάποιου άλλου θηλαστικού.
Αλλά δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις μέχρι στιγμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης