Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στήριξη από τις αγορές της Ευρώπης - Μεταβλητότητα ξανά στις τράπεζες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στήριξη από τις αγορές της Ευρώπης - Μεταβλητότητα ξανά στις τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Μια ανάσα από τις 14.000 μονάδες άνοιξε ο DAX. Αυτό δείχνει πόσο έχει μείνει πίσω η δική μας αγορά. Δε συγκρίνουμε μεγέθη, άλλωστε τι να συγκρίνει κάποιος; Αλλά εμείς ταλαιπωρούμαστε κάτω από τις 800 μονάδες και αναρωτιόμαστε αν έχει περιθώρια ανόδου το ΧΑ. Φυσικά και έχει, αλλά χρειάζονται λεφτά. Χωρίς λεφτά δεν πάνε υψηλότερα οι μετοχές.

Σήμερα, έχει άλλη μία ευκαιρία για να ξεπεράσει τις 775 μονάδες και ελπίζουμε να μην τη χαραμίσει. Κλειδί και πάλι ο τζίρος αλλά και οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες χθες έδειξαν να… ζαλίζονται στο +4% και στο +5%, αν και έχουν πραγματοποιήσει τον Ιανουάριο μία σημαντική διόρθωση.

Ο Βελγικός δείκτης έκανε μία καλή διόρθωση και μέσα σε λίγες συνεδριάσεις κάλυψε όλο το έδαφος που έχασε και κινείται σε νέα υψηλά σχεδόν 12 μηνών. Εμείς για να πάμε σε αντίστοιχα επίπεδα πρέπει να κινηθούμε προς τις 840 μονάδες. Το ΧΑ ξεκίνησε ανοδικά και με καλή άνοδο για τις τραπεζικές μετοχές. Καλή εικόνα στα πρώτα λεπτά και από αρκετά βαριά χαρτιά.

AEGEAN: Στο άνοιγμα τράβηξε πολλά βλέμματα καθώς πήγε μέχρι τα 4,39 ευρώ και το +2,81% και με καλό όγκο και στη συνέχεια με μικρό όγκο πήγε απότομα στα 4 ευρώ και στο -6,32%. Μπήκαν καλές εντολές αγοράς στη συνέχεια και βελτιώθηκε η εικόνα με τη μετοχή να είναι ξανά πάνω από τα 4,30 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Euroxx αύξησε την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 1,25 ευρώ από 0,90 ευρώ, για τη Eurobank δίνει τώρα τιμή 0,88 ευρώ από 0,75 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα τα 3,4 ευρώ από 2,50 ευρώ και για την Πειραιώς τα 1,45 ευρώ από 1,55 ευρώ. Για όλες έχει σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς, αλλά κορυφαίες της επιλογές είναι η Εθνική και η Eurobank. Όπως σημειώνει ο δρόμος έχει προκλήσεις αλλά η χρηματιστηριακή παραμένει θετική.

Ανοδικά οι τραπεζικές μετοχές, αλλά χωρίς ενθουσιασμό. Τα βλέμματα είναι στραμμένα σε αυτές καθώς όπως είναι λογικό επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία. Έχουν μεταβλητότητα πάντως στα πρώτα λεπτά.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ανοίγει την αυλαία των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων χρήσης 2020 αύριο και θα ξαναγράψουμε πως αν ένας όμιλος όπως ο συγκεκριμένος μπορεί δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της χρήσης να δημοσιεύει αποτελέσματα, εταιρείες με ελάχιστες θυγατρικές πρέπει να ακολουθούν για να μην πούμε να δημοσιεύουν νωρίτερα. Ανθεκτικά παρά την πανδημία, αποτελέσματα περιμένουν οι αναλυτές.

Η ισχυρή ρευστότητα επιτρέπει τη συνέχιση του επενδυτικού προγράμματος και οι αναλυτές περιμένουν αύριο στην τηλεδιάσκεψη να ενημερωθούν για αρκετά θέματα. Μεταξύ αυτών οι προοπτικές του 2021, η νέα μονάδα ενέργειας αλλά και οι κινήσεις του ομίλου στο μέτωπο των συγχωνεύσεων και εξαγορών. Χαμηλή η αποτίμηση της εισηγμένης σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές. Οριακές απώλειες στο ξεκίνημα για τη μετοχή.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Καλή εικόνα από ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Coca Cola και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Θα χρειαστεί να βάλουν πλάτη τα βαριά χαρτιά για να δοκιμάσει επίπεδα πάνω από τις 770 μονάδες ο γενικός δείκτης.

ΟΛΘ: Ο όμιλος Σαββίδη ενισχύει το ποσοστό του και γιατί να μην το κάνει άλλωστε. Αναμένονται οι σχετικές εγκρίσεις, αλλά μια ματιά στα θεμελιώδη του Οργανισμού και στις προοπτικές που ανοίγονται αρκούν για να δει κάποιος την ευκαιρία. Στο ΧΑ βέβαια πέρα βρέχει. Τι κι αν είναι αδάνειστο το λιμάνι, τι κι αν το ταμείο είναι γεμάτο και βγάζει κέρδη σε τέτοιες εποχές και δίνει και μερίσματα.

REVOIL: Το χθεσινό κλείσιμο πάνω από 1 ευρώ δείχνει τη δυναμική της μετοχής. Πρέπει να παραμείνει πάνω από αυτό το σημείο. Με αποτίμηση 22,7 εκατ. ευρώ παραμένει ελκυστική.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Σε νέα ιστορικά η μετοχή. Στα 241 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης