Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απογοήτευση από τράπεζες, στήριξη από επιλεγμένα blue chips

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απογοήτευση από τράπεζες, στήριξη από επιλεγμένα blue chips
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πήγε αρκετά νωρίς μέχρι το +2,69% και τις 770 μονάδες, αλλά εκεί άρχισαν οι τράπεζες να αποκτούν σημαντικούς πωλητές και έτσι το χρηματιστήριο αύξησε και πάλι τη μεταβλητότητά του. Ευτυχώς που βγήκαν μπροστά τα καλά χαρτιά του ΧΑ και κράτησαν το γενικό δείκτη στις 760 μονάδες στο τέλος. Δυνατή κίνηση από ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Coca Cola και έβγαλε επίσης καλή αντίδραση και η Aegean.

Μόνο προβληματισμό μπορεί να δημιούργησε η σημερινή κίνηση των τραπεζών. Πάλι καλά που η Eurobank έκλεισε με καλά κέρδη, λόγω δυνατών εντολών στο κλείσιμο. Κράτησε και η Εθνική Τράπεζα.

Το στοίχημα παραμένει στις τράπεζες και είναι αυτές που πάλι κρατάνε χαμηλότερα την αγορά. Ο Γενικός Δείκτης θα πρέπει να δει καλύτερα επίπεδα τιμών και να αλλάξει η βραχυπρόθεσμη τάση. Το κλίμα στο εξωτερικό είναι καλύτερο στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά το ΧΑ θέλει καλύτερο τζίρο. Αν δεν αυξηθούν οι επενδυτές η συσσώρευση θα είναι το επικρατέστερο και το καλύτερο σενάριο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έφτασε να ενισχύεται έως και 4,27% ο δείκτης των τραπεζών και από εκεί βρέθηκε να είναι και με απώλειες έως 0,39%. Κάτι τέτοιες συμπεριφορές μας κάνουν να μετανιώνουμε που για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια βάλαμε τράπεζες στις επιλογές μας. Όμως, κάποια στιγμή θα πρέπει να ωριμάσουν και να κλείσουν αυτή τη μεγάλη διαφορά που έχουν με τους δείκτες.

Ας μη γελιόμαστε πάντως. Μπορεί πολλοί να πανηγυρίζουν για την πορεία τους στο τελευταίο δίμηνο του 2020, αλλά και πάλι η χρονιά για αυτές ήταν δραματική. Φέτος, θα πρέπει να κάνουν κάτι καλύτερο αν θέλουμε να δούμε καλύτερες μέρες στο ΧΑ. Άκρως απογοητευτική η εικόνα της Πειραιώς. Μπορεί και να την επηρέασε η έκθεση της BoA, αλλά όλες γύρισαν σχεδόν ταυτόχρονα. Η Πειραιώς βέβαια το έχει πιο εύκολο το πλην…

Η Alpha Bank και πάλι ακούμπησε τον εκθετικό των 200 ημερών και γύρισε χαμηλότερα. Με υψηλό στα 0,7928 ευρώ έκλεισε στα 0,7494 ευρώ και με απώλειες σχεδόν 0,5%. Από το +5,3% γύρισε αρνητική! Η Εθνική ήταν η μόνη που δεν πέρασε στο κόκκινο σήμερα. Η Eurobank είχε την υψηλότερη άνοδο και ίσως να έχει να κάνει με την προτίμηση που της έδειξε η BoA.

ΟΛΘ: Η είδηση της ημέρας! Στα χέρια του ομίλου Σαββίδη περνάει το λιμάνι. Περίπου το 45% του λιμανιού θα ελέγχει ο όμιλος εφόσον ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Συνεχίζονται οι επενδύσεις στην Ελλάδα. Η μετοχή δεν αντέδρασε στην είδηση, αλλά θα μου πείτε, ούτε όταν είχε ανακοινωθεί η πώληση του λιμανιού είχε αντιδράσει. Πάντα φθηνό κατά την ταπεινή μας άποψη και αρχίζουν όπου να ‘ναι οι επενδύσεις.

ΟΤΕ: Δυνατή αντίδραση από τη μετοχή και με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στο +3,76%.

ΟΠΑΠ: Με άνοδο 3,80%, ενώ ανακοινώθηκαν και αγορές από insider.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Διατηρεί την εξαιρετική του συμπεριφορά.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μαθαίνουμε πως δε χαλάει το deal με τον όμιλο Σαββίδη, γιατί το είχαμε ακούσει και αυτό. Μαθαίνουμε πως το Πόρτο Καρράς ίσως ανοίξει φέτος το καλοκαίρι με μία μικρή ανακαίνιση και να γίνει μετά η μεγάλη. Επομένως σύντομα θα πρέπει να κλείσουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του deal.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Ξεκίνησε τη χρονιά από τα 0,1820 ευρώ και σήμερα πήγε μέχρι τα 0,3360 ευρώ. Δεν έκανε μεγάλο όγκο όμως και τελικά έκλεισε στα 0,29 ευρώ. Η αποτίμηση έχει ενισχυθεί στα 4,6 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά η εταιρεία κατέχει το 25% της ΣΙΔΜΑ και έχει ελάχιστη δραστηριότητα. Η αγορά περιμένει το αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης και πόσα δάνεια θα μείνουν. Αυτός είναι ο καταλύτης και εκεί αποδίδεται η άνοδος. Αν υπάρξει μεγάλο κούρεμα στα δάνεια θα υπάρξει και βελτίωση των ιδίων κεφαλαίων.

ΚΛΜ: Όταν πουλάνε χιλιάδες κομμάτια και μετά αγοράζουν κάποιοι 2 τεμάχια για να «διορθώσουν» το ποσοστό υποχώρησης, δουλειά δε γίνεται. Έτσι διολισθαίνει χαμηλότερα συνεδρίαση με συνεδρίαση. Στα 0,5860 ευρώ και στο -1,68% με όγκο 10 χιλ. τεμάχια και με τους πωλητές στο κλείσιμο να θέλουν να δώσουν άλλες 6 χιλ. τεμάχια.

NEWSPHONE: Είχε γίνει μία προσπάθεια στις τελευταίες συνεδριάσεις να απομακρυνθεί από τα 0,47 ευρώ. Με όγκο 200 τεμάχια σήμερα πήγε στα 0,68 ευρώ και στο +5,43%. Ο πρώτος πωλητής όμως ήταν στα 0,62 ευρώ και με 21 χιλ. τεμάχια και ο πρώτος αγοραστής στα 0,55 ευρώ με 2 χιλ. τεμάχια. Συνολικά έκανε 7.200 τεμάχια και έκλεισε στα 0,53 ευρώ και στο -17,83%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης