Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια «απόδρασης» από τις 750 μονάδες – Κλειδί ο τζίρος

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια «απόδρασης» από τις 750 μονάδες – Κλειδί ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Έχει πάλι μία ευκαιρία το ελληνικό χρηματιστήριο να απομακρυνθεί από τις 750 μονάδες. Ο τζίρος βέβαια δεν υποστηρίζει μία καλή αντίδραση και θα πρέπει να βελτιωθεί ώστε να αλλάξει και η βραχυπρόθεσμη τάση, η οποία παραμένει πτωτική. Οι αγορές της Ευρώπης ξεκίνησαν με καλή άνοδο.

Το ξεκίνημα της συνεδρίασης είναι ανοδικό και με το +3% της Coca Cola, ο γενικός δείκτης απομακρύνεται από τις 750 μονάδες και προσεγγίζει τις 760 μονάδες. Χρειάζεται καλό αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται μεταβλητότητα. Καλή εικόνα στο ξεκίνημα για τις μετοχές των τραπεζών. Ανοδικά τα περισσότερα βαριά χαρτιά. Βοηθούν ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Πρέπει να προχωρήσουν όσες περισσότερες γίνεται και μάλιστα άμεσα. Ελληνικό, αεροδρόμιο στο Καστέλι, αυτοκινητόδρομοι, ΛΑΡΚΟ και άλλες επενδύσεις πρέπει να αρχίσουν να ξεκολλάνε. Μιλάμε για έργα που θα φέρουν ανάπτυξη και θα δώσουν πολλές θέσεις εργασίας σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Ο χρόνος πιέζει, η ύφεση είναι βαθιά και οι νέες επενδύσεις είναι ο μόνος δρόμος.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Μήνες τώρα συνομιλίες με το CVC, κλείνει σήμερα, κλείνει αύριο και τελικά το Δ.Σ. απέρριψε το deal. Το γεγονός ότι τόσο καιρό δεν υπήρχαν προσφορές κάτι δείχνει. Η ασφαλιστική είχε καθαρά κέρδη το 2019 57,8 εκατ. ευρώ από 28 εκατ. ευρώ το 2018. Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στα 1,08 δισ. ευρώ. Η μετοχή διατηρεί την καλή της συμπεριφορά στο ξεκίνημα και κινείται οριακά υψηλότερα από τα 2 ευρώ στα πρώτα λεπτά.

COCA COLA: Λόγω βαρύτητας η άνοδος της μετοχής παρέχει στήριξη στην αγορά. Διαγραμματικά ακούμπησε πάνω στον εκθετικό των 100 αλλά και των 200 ημερών, οι οποίοι διέρχονται σχεδόν από το ίδιο σημείο, κοντά δηλαδή στα 24,50 ευρώ. Ακούμπησε και αντίδρασε η μετοχή και τώρα βρίσκεται πάνω από τα 25 ευρώ.

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ: Κεραμεία Αλλατίνη, Axon, ΝΕΛ, Eurobrokers και Diversa διαγράφονται από σήμερα. Ουσιαστικά, είχαν διαγραφεί εδώ και χρόνια αφού και εκτός διαπραγμάτευσης ήταν και δεν είχαν γίνει κινήσεις για να επιστρέψουν στο ΧΑ.

JUMBO: Σύμφωνα με την εταιρεία στις κόκκινες περιοχές τα καταστήματα θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click inside και ραντεβού για προϊόντα ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοπωλείου και για τα υπόλοιπα προϊόντα με click away. Στις υπόλοιπες περιοχές που δεν είναι στο «κόκκινο» θα λειτουργούν κανονικά χωρίς ραντεβού.

PAPERPACK: Μία ακόμα εισηγμένη με δυνατά μερίσματα και μεγάλη άνοδο στην τιμή της μετοχής, θα αποχωρήσει από το ταμπλό του ΧΑ με τιμή 6,70 ευρώ ανά μετοχή.

INTRALOT: Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίαση ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της πρότασης για την ανταλλαγή των ομολόγων. Το 82,62% του συνόλου των ομολογιών λήξης 2021 συμφώνησαν.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Προσπαθεί και σήμερα να διασπάσει την αντίσταση και να κινηθεί υψηλότερα από τα 1,83 ευρώ.

ΟΤΕ: Τα 12 ευρώ στήριξαν τη μετοχή και σήμερα ενισχύεται άνω του 1% και προς τα 12,20 ευρώ.

AEGEAN: Έχει υποχωρήσει σημαντικά το τελευταίο διάστημα και μάλιστα με υψηλούς όγκους συναλλαγών. Χθες η Autohellas ανακοίνωσε πως αγόρασε μετοχές. Σήμερα βρίσκει την ευκαιρία να αντιδράσει. Κλειδί θα είναι ο όγκος συναλλαγών.

ΔΕΗ: Με καλό όγκο συναλλαγών απομακρύνεται από τα 7 ευρώ. Στα 7,14 ευρώ και στο +1,28% με 31 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 1,65 δισ. ευρώ.

UNIBIOS: Η Λέων Δεπόλας αναλαμβάνει ειδικός διαπραγματευτής στη μετοχή. Η αποτίμηση στα 4,4 εκατ. ευρώ. Οι όγκοι στη μετοχή είναι καλοί και μάλιστα ανά διαστήματα βλέπουμε υψηλούς όγκους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης