Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στο επίκεντρο και πάλι οι τράπεζες, προς τις 740 μονάδες το ξεκίνημα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στο επίκεντρο και πάλι οι τράπεζες, προς τις 740 μονάδες το ξεκίνημα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Στα ύψη η μεταβλητότητα συνολικά των αγορών και δε θα λείψει από τη δική μας. Με μεγάλες απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Ακολουθεί με εξίσου σημαντικές και το ΧΑ στα πρώτα λεπτά. Πρωταγωνιστούν φυσικά οι τράπεζες και αυτές θα τραβήξουν και σήμερα τα επενδυτικά βλέμματα.

Προς τις 740 μονάδες το ξεκίνημα του γενικού δείκτη. Το ζητούμενο για την αγορά είναι να μη χαλάσει αυτό που έφτιαξε χθες. Να μπορέσει να κλείσει με τις μικρότερες απώλειες ή ακόμα και πάνω από τις 750 μονάδες. Τα σύννεφα που έχουν να κάνουν με την πανδημία, τα εμβόλια, τα περιοριστικά μέτρα παραμένουν. Στα θετικά είναι ότι δε βλέπουμε υπερβολές στο ΧΑ. Ο τζίρος στη διάρκεια της συνεδρίασης θα δείξει περισσότερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με ισχυρές απώλειες το ξεκίνημα και όλες τις συστημικές σχεδόν στο -4%. Ο όγκος θα καθορίσει την πορεία. Θα δούμε πάλι μάζεμα από τα χαμηλά; Η Εθνική υποχωρεί 3% και η Alpha Bank κοντά στο 5%.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Τι σήριαλ και αυτό με την ασφαλιστική! Τόσους μήνες και ακόμα συζητούν.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Θα μπορέσουν να αντιδράσουν μετοχές με βαρύτητα και να βάλουν πλάτη; Ο ΟΤΕ υποχωρεί οριακά στο ξεκίνημα και είναι πάνω από τα 12 ευρώ. Καλή εικόνα και από την ΕΥΔΑΠ στις τελευταίες συνεδριάσεις αν και έχει απομακρυνθεί από τα 7 ευρώ. Ο ΟΠΑΠ υποχωρεί λιγότερο από 1%, ενώ η ΔΕΗ έχει υψηλότερες απώλειες.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στις εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές (OTC) φαίνεται η μεταβίβαση των25,6 εκατ. μετοχών στα 1,30 ευρώ ανά μετοχή για την οποία είχε ενημερώσει η εταιρεία των εφοπλιστών πως θα αγοράσει από την εταιρεία των αδελφών Καλλιτσάντση. Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Ενισχύει τη θέση του ο βασικός μέτοχος. Έχουμε την εντύπωση πως τα πακέτα που έγιναν πριν λίγο καιρό και αφορούσαν περίπου το 10% είναι τα ίδια με τα τελευταία που έγιναν. Πιο αναλυτικά στις 26/1 ο Εμμανουήλ Καραμολέγκος αγόρασε 456 χιλ. τεμάχια αυξάνοντας το ποσοστό του στο 62,83%.

Στις 8/12/20 είχε αγοράσει επίσης 480 χιλ. τεμάχια και είχε αυξήσει το ποσοστό του στο 58,14%. Στις 15/10 η εταιρεία Σταύρος Νένδος αλλά και ο ίδιος ως φυσικό πρόσωπο είχαν πουλήσει σχεδόν το 9,5% ή περίπου 920 χιλ. τεμάχια. Δηλαδή πήγαν κάπου αλλού στην αρχή, σε άλλους κωδικούς και αργότερα πέρασαν στον κ.Καραμολέγκο.

Στην αγορά υπάρχουν πληροφορίες για δημόσια πρόταση. Ο κανονισμός δε λέει κάτι ξεκάθαρα για κάποιον που έχει πάνω από 50% και αγοράζει σε μικρό διάστημα πάνω από ένα ποσοστό. Στα θετικά πάντως ότι ο επιχειρηματίας στηρίξει τη μετοχή του και αγοράζει υψηλότερα από την τιμή στο ταμπλό.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Νέα ανοδική κίνηση και νέα ιστορικά υψηλά. Στα 362 ευρώ και στο +9,70% με την αποτίμηση να «χτυπάει» το 1 δισ. ευρώ.

FORTHNET: Ξεκινάει από την ερχόμενη βδομάδα η δημόσια πρόταση με σκοπό να βγει από το χρηματιστήριο η εταιρεία.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Όλα ανακοινώσεις για αγορές καραβιών. Η τελευταία είναι σημαντική σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία και θα γίνει γενική συνέλευση. Ελπίζουμε να ξεκαθαρίσουν το τοπίο και να μάθουμε περισσότερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης