Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος: Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ – Αιχμές για Γεννηματά

Λοβέρδος: Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ – Αιχμές για Γεννηματά
Ο Ανδρέας Λοβέρδος άφησε εκ νέου αιχμές για τη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως τα ποσοστά του κόμματος παραμένουν χαμηλά
Σχετικά Άρθρα

Την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) γνωστοποίησε ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ τα τεκταινόμενα στην Κεντροριστερά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς με τον συγκεκριμένο χώρο «φλερτάρουν» τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ ενόψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.
«Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος Αλλαγής, γατί πιστεύω πως μπορώ να εγγυηθώ το μέλλον της παράταξης και να συμβάλλω στο μέλλον της πατρίδας», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, με απόφαση της προέδρου του κινήματος, Φώφης Γεννηματά.
«Εκείνο όμως που θέλω να σας πω πεντακάθαρα είναι ότι το κόμμα μου δικαιούται από την ιστορία του και από αυτά που μπορεί να δώσει να υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του.
Να μην αναπαράγεται πια αυτή η στασιμότητα.
«Υπερδιπλασιασμός των ποσοστών του κόμματός μας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και μετά όλες οι συζητήσεις για τα ερωτήματα που θέτετε είναι ανοικτές.
Αλλά όταν είσαι στο 8% ο άλλος δεν θέλει τη συνεργασία μαζί σου.
Θέλει να σε καταπιεί. Θέλει να τον βοηθήσεις για να σε καταπιεί.
Στη συζήτηση που προκαλείτε, εγώ διευκρινίζω για το ΠΑΣΟΚ για το Κίνημα Αλλαγής:
Η Νέα Δημοκρατία είναι ιδεολογικός αντίπαλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, που τραυμάτισε και διέσυρε την έννοια του προοδευτισμού, είναι υπαρξιακός αντίπαλος» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Αιχμές για Γεννηματά

Αναφορικά με την κριτική, που του έχει ασκηθεί περί δεξιάς πτέρυγας του ΚΙΝΑΛ απάντησε πως «κανένας δεν με έχει κοιτάξει στα μάτια να μου το πει αυτό».
Άφησε εκ νέου αιχμές για τη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως τα ποσοστά του κόμματος παραμένουν χαμηλά και επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι ο υπερδιπλασιασμός τους.
Σημειώνεται ότι οι εσωκομματικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2022.
Ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της παράταξης και να συμβάλλει στο μέλλον της πατρίδας, όπως είπε.

Προηγήθηκε η αποπομπή

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου έρχεται μερικές ημέρες μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.
Η απόφαση αυτή της κ, Γεννηματά είχε συνδεθεί με τις πληροφορίες ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν αποφασισμένος να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος στο προσεχές συνέδριο, που είναι προγραμματισμένο για το ερχόμενο φθινόπωρο 2021.
Η αποπομπή Λοβέρδου είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με αρκετά στελέχη να αντιτάσσονται στην απόφαση της κ. Γεννηματά.

«Θα γίνουμε Ποτάμι»

Τη θέση πως αν το Κίνημα Αλλαγής δεν μεγαλώσει και δεν υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του, θα έχει την τύχη που είχε το Ποτάμι διατύπωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στις 14/1.
«Αν το τρίτο κόμμα δεν μεγαλώσει, μοιραία θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα με ποιον θα πάει και αν επιλέξει να μην πάει με κανέναν, θα είναι ένα κόμμα που δεν επηρεάζει τίποτα και θα εκτιμάται απλώς ότι έχει ωραίες απόψεις, όπως το ΚΚΕ.
Διαφορετικά θα έχει την τύχη του Ποταμιού και θα γίνει έρμαιο του πού θα πάει.
Εγώ αυτό το απορρίπτω.
Δεν υπάρχει άλλη προοπτική για να έχουμε μάχιμο κόμμα.
Το 2019, παρότι το κόμμα κράτησε δυνάμεις, δεν μεγαλώσαμε όσο θα θέλαμε» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Λοβέρδος.

Γεννηματά: Δεν «έφαγα» τον Λοβέρδο

«Ποτέ δεν λειτουργώ με μικρότητα, δεν έφαγα κανέναν Λοβέρδο, αξιοποιώ όλα τα στελέχη μας», σχολίασε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά, στη συνέντευξη της επίσης στις 14/1 στον ΑΝΤ1 για την απόφασή της να καθαιρέσει από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Όπως είπε η Φώφη Γεννηματά, ο πρώην υπουργός, «είχε αυτή τη θέση για πεντέμισι έτη» ενώ εκτιμά ότι οι νέοι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης, θα εκφράσουν με τον καλύτερο τρόπο τις αντιπολιτευτικές τους θέσεις.
Υποστήριξε πως στις θέσεις αυτές γίνονται «rotations» και η δική της Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι δυναμική με αξιόλογα στελέχη.
Ανέφερε επίσης ότι «και ο Μητσοτάκης και Τσίπρας τα ίδια έκαναν αλλά δεν είδα τόσες αντιδράσεις».
Απαντώντας για τα εσωτερικά του κόμματος και τις διαδικασίες που αναμένονται, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι είναι σε ύστερο χρόνο λέγοντας ότι είναι παράλογο να συζητιέται από τώρα κάτι που θα γίνει του χρόνου.
«Είναι κατώτερο των περιστάσεων», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος προκαλούν το έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, λέγοντας με αιχμή ότι οι αντιπολιτευτικές θέσεις τους δεν παίζουν τόσο έντονα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «φτύνουμε αίμα για να αναδειχθούν οι προτάσεις μας».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης