Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πώς το ΚΙΝΑΛ επηρεάζει τα σχέδια Μητσοτάκη για εκλογές το 2021 - Όλο το παρασκήνιο της κόντρας Γεννηματά - Λοβέρδου

Πώς το ΚΙΝΑΛ επηρεάζει τα σχέδια Μητσοτάκη για εκλογές το 2021 - Όλο το παρασκήνιο της κόντρας Γεννηματά - Λοβέρδου
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η Φώφη Γεννηματά πήρε δραστικά μέτρα κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για 3 λόγους....
Σχετικά Άρθρα

Σε μία συνάντηση 40 δευτερολέπτων μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Ανδρέα Λοβέρδου, η πρώτη του ανακοίνωσε ότι εφόσον θέλει να κατέλθει για αρχηγός του ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να είναι πια κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
Το ανακοίνωσε, άνοιξε τη πόρτα και αποχώρησε.
Η πράξη της δρομολογεί ένα ντόμινο εξελίξεων που θα αρχίσουν τις επόμενες ημέρες και θα κορυφωθούν όταν αποφασιστεί η ημερομηνία για τις εσωκομματικές εκλογές, οι οποίες υπολογίζονται το φθινόπωρο του 2021.

Γι’ αυτό η Φώφη «έδιωξε» τον Ανδρέα από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η Φώφη Γεννηματά πήρε δραστικά μέτρα κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για 3 λόγους:

  1. Διότι στην Βουλή θα έρθουν πάρα πολλά νομοσχέδια και δεν θέλει να έχει σε μία κρίσιμη θέση στην Βουλή ένα στέλεχος που δεν είναι αποκλειστικά της εμπιστοσύνης της και της ίδιας αντιπολιτευτικής τακτικής.
  2. Δεν μπορεί να αφήσει σε μία τέτοια θέση – τον καθρέπτη του ΚΙΝΑΛ στην Βουλή- σε ένα πρόσωπο που διαρκώς τονίζει την ανάγκη για σύμπραξη με τη Νέα Δημοκρατία.
  3. Την ενόχλησε ιδιαίτερα η χθεσινή δημοσκόπηση της Opinion Poll η οποία στα βασικά της εξαγόμενα συμπεράσματα δήλωνε ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα του κόσμου που ψήφισε ΚΙΝΑΛ (πάνω από 70%) και που βρίσκει σωστή τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη ως τώρα αλλά και ότι οι ψηφοφόροι επιζητούν μία συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ παρά μία συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ.

Διασπασμένο το κόμμα για την στρατηγική συνεργασιών

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός της, θεωρούν ότι η δημοσκόπηση ήταν «παραγγελιά» από τους δεξιόστροφους κύκλους του ΚΙΝΑΛ ώστε να την αποτρέψουν από το σενάριο να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως της λένε βασικά της στελέχη. Ποια στελέχη του ΚΙΝΑΛ είναι υπέρ της προοδευτικής διακυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Αρχικά, να τονίσουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου με τα συνεχή φλέρτ με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι υπέρ μίας τέτοιας προοπτικής και ακολουθούν υπό προϋποθέσεις ο Γιώργος Καμίνης, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Χάρης Καστανίδης, ο Γιώργος Αρνανιτίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης, ο Παύλος Χρηστίδης.
Ενώ από αυτούς που είναι ιδιαίτερα κατά μιας τέτοιας σύμπραξης είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, η Χαρά Κεφαλίδου, ο Σπύρος Καρανικόλας κ.α.
Θα έλεγε κανείς ότι το κόμμα είναι διασπασμένο για το ποια θα πρέπει να είναι η στρατηγική συνεργασιών του ΚΙΝΑΛ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Η κόντρα Φώφης-Λοβέρδου επηρεάζει τα σχέδια Μητσοτάκη

Από εκεί και πέρα, οι εξελίξεις στις 12 Ιανουαρίου 2021 είναι πολύ μεγάλη σημασία και για τη Νέα Δημοκρατία και την στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού η στροφή που θα πάρει το ΚΙΝΑΛ τον αφορά άμεσα.
Ο μεγαλύτερος φόβος του Πρωθυπουργού είναι το ΚΙΝΑΛ και η Φώφη, μέσα από πιέσεις διάφορων κομματικών, να κάνει προγραμματική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και να κατέλθουν μαζί (ή και χώρια) στην εκλογική διαδικασία με απλή αναλογική.
Η ΝΔ αποκλείεται να πάρει 45+% που χρειάζεται για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και ούτε θα συναινούσε να συμπράξει με το ΚΙΝΑΛ μετεκλογικά.
Η δεύτερη εντολή που θα πάρει το δεύτερο κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) μπορεί να φέρει κυβέρνηση σχετικής πλειοψηφίας με το ΚΙΝΑΛ με ανοχή των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων (ΜΕΡΑ25, ΕΛ.ΛΥΣΗ) και με αυτόν τον τρόπο να ανακόψει τα σχέδια του Κ. Μητσοτάκη για την εξουσία μέσα από διπλές εκλογές.
Πως θα μπορούσε να ανακοπεί μία τέτοια πορεία;
Με το να προηγηθούν εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και να επικρατήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος αποτελεί το αντι-ΣΥΡΙΖΑ πυλώνα στη Χαριλάου Τρικούπη.
Η συνεννόηση του Μαξίμου μαζί του θα ήταν πιο εύκολη.

Πιο κοντά στη ΝΔ ο Λοβέρδος εφόσον η Φώφη ξανακερδίσει στο ΚΙΝΑΛ

Άρα ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να δει πρώτα τι θα γίνει με το ΚΙΝΑΛ και εάν προκύψει νέα ηγεσία και αργότερα να σκεφτεί το ζήτημα των εκλογών καθώς το ΚΙΝΑΛ καθίσταται, πλέον, ρυθμιστής των εξελίξεων.
Πάντως, το δίλλημα τίθεται και για την Φώφη Γεννηματά.
Εάν προβεί σε μία συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η περίπτωση να υπάρξει και νέα «αφαίμαξη» των στελεχών της από την Κουμουνδούρου.
Σίγουρα όχι το αντίθετο.
Εάν κερδίσει την εσωκομματική διαδικασία, ένα είναι σίγουρο.
Ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έρχεται πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία του κεντρώου Μητσοτάκη και μαζί του έρθουν και άλλα στελέχη στο δρόμο που χάραξαν και οι υπόλοιποι πασοκογενείς που έγιναν υπουργοί του Κυριάκου, όπως ο Πιερακάκης, Χρυσοχοίδης, Σκέρτσος κ.α.
Μέχρι να φτάσουμε, όμως, εκεί θα δούμε πάρα πολλά επεισόδια στο σήριαλ του ΚΙΝΑΛ.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης