Τελευταία Νέα
Πολιτική

Opinion Poll: Μπροστά με 17 μονάδες η ΝΔ – Στο 38,6% έναντι 21,4% του ΣΥΡΙΖΑ

Opinion Poll: Μπροστά με 17 μονάδες η ΝΔ – Στο 38,6% έναντι 21,4% του ΣΥΡΙΖΑ
Διευρύνεται η δυσφορία των πολιτών για την πορεία της οικονομίας αλλά ο Μητσοτάκης παραμένει... ισχυρός
Σχετικά Άρθρα

Ευρύ προβάδισμα διατηρεί στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό της διαδικτυακής εφημερίδας Political.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται με 38,6% στην πρόθεση ψήφου έναντι 21,4% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 3,2% και το ΜΕΡΑ25 με 2,7%
Αναποφάσιστο δηλώνει το 8,4% των ψηφοφόρων, ενώ το 3,5% υποστηρίζει πως δεν θα ψηφίσει.
Παράλληλα και παρά τη διευρυμένη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίιπρας, τη στιγμή που τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν φαίνονται να είναι σε θέση να απειλήσουν την πρωτοκαθεδρία της ΝΔ.
50.JPG
Δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική

Ωστόσο, η έρευνα δείχνει πως διευρύνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και ιδίως στον τομέα της οικονομίας, γεγονός πάντως που δεν φαίνεται να επηρεάζει την αποδοχή του Κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού της χώρας.
Βάσει της έρευνας, το 45% δηλώνει ότι η χώρα οδεύει σε σωστή κατεύθυνση με το 44% να δηλώνει το αντίθετο.
Όσον αφορά την προσωπική οικονομική κατάσταση, το 51% θεωρεί ότι η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια, το 13% θεωρεί ότι θα καλυτερέψει λίγο ή πολύ και το 35% ότι θα χειροτερέψει λίγο ή πολύ.
Αντίστοιχα, συνολικά για την Ελληνική Οικονομία, το 16% θεωρεί ότι η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια, το 21% ότι θα καλυτερέψει λίγο ή πολύ και ένα ογκώδες 60% ότι θα χειροτερέψει.

Ισχυρός ο Μητσοτάκης

Παρόλο αυτά ο κ.Μητσοτάκης εμφανίζεται να είναι ισχυρός τόσο στην δημοφιλία, όσο και στην αποδοχή ως πρωθυπουργός, σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και την καταλληλότητα για πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μακράν των υπολοίπων ο δημοφιλέστερος Πολιτικός Αρχηγός με θετικές απόψεις στο 62.5% των πολιτών.
Ταυτόχρονα συγκεντρώνει ικανοποίηση ως πρωθυπουργός από το 61% των πολιτών, δηλαδή 16% πάνω από την ικανοποίηση από το Κυβερνητικό έργο.
Επιπλέον, υπερτερεί με πολύ μεγάλες διαφορές όλων των βασικών ποιοτικών χαρακτηριστικών του Αλέξη Τσίπρα ενώ στο ερώτημα για το ποιος διαθέτει σχέδιο για την χώρα το αποτέλεσμα μεταξύ του κ.Μητσοτάκη και του κ.Τσίπρα είναι 54.4%-16.3%.
Το 51,25 θεωρεί τον Κ. Μητσοτάκη ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό έναντι 24.1% του Κανένα και 19.8% του Αλέξη Τσίπρα.
53.JPG
Απογοήτευση και για την αντιπολίτευση

Παράλληλα, η έρευνα δείχνει πως υπάρχει απογοήτευση και για τα πεπραγμένα της αντιπολίτευσης.
Η Αντιπολίτευση και βασικά ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αδύναμος να έχει ορατά οφέλη από την όποια κοινωνική δυσαρέσκεια και τις όποιες λυβερνητικές φθορές εμφανίζονται.
Μόνο το 18% θεωρεί ότι αν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πήγαιναν καλύτερα τα πράγματα απ΄ότι σήμερα, ενώ μόνο το 10% δηλώνει ικανοποιημένο από την αντιπολιτευτική πολιτική του.
Το 18% δηλώνει ότι αν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πήγαιναν καλύτερα τα πράγματα για την χώρα, με το 76% να έχει αντίθετη άποψη.

Θα εμβολιαστεί το 74%

Αισιόδοξο ότι το εμβόλιο θα βάλει οριστικό τέλος στον κορωνοϊό δηλώνει το 56% των πολιτών, τη στιγμή που το 74%% δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον θα εμβολιαστεί, με το 47% να δηλώνει κατηγορηματικά ΝΑΙ.
52.JPG

51.JPG
Παράλληλα, το 50,9% δηλώνει ικανοποιημένο από τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση ενώ ικανοποίηση και για τη διαχείριση της οικονομίας δηλώνει το 38.7%.
Υπάρχει μία μείωση της ικανοποίησης για την διαχείριση της πανδημίας αφού τον Νοέμβριο και τον Οκτώβριο αντίστοιχα η ικανοποίηση βρισκόταν στο 57% και 67% αντίστοιχα.
Αντίθετα η ικανοποίηση για την Οικονομία βρίσκεται σταθερά στα ίδια περίπου επίπεδα στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Συνολικά η ικανοποίηση από το Κυβερνητικό έργο συγκεντρώνει το 45%.
Σημειώνεται ότι η ικανοποίηση από το Κυβερνητικό έργο βρισκόταν στο 51% τον Νοέμβριο και στο 56% τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης