Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar: Η Ελλάδα να σεβαστεί τα τουρκικά δικαιώματα σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Akar: Η Ελλάδα να σεβαστεί τα τουρκικά δικαιώματα σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο
«Στις συνομιλίες με την Ελλάδα, ελπίζουμε ότι τα ζητήματα θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο του νόμου και της δικαιοσύνης και πως θα βρεθούν λύσεις», δήλωσε ο Akar
Σχετικά Άρθρα
Ο  Hulusi Akar κάλεσε την Ελλάδα να αποφύγει ενέργειες, που μπορεί να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις, δύο 24ωρα πριν από την έναρξη των διερευνητικών επαφών στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, αν και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθούν νόμιμες και δίκαιες λύσεις σε διμερή θέματα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με την Ελλάδα απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στην Αθήνα.
«Στις συνομιλίες με την Ελλάδα, ελπίζουμε ότι τα ζητήματα θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο του νόμου και της δικαιοσύνης και πως θα βρεθούν λύσεις», δήλωσε ο Akar σε τελετή καθέλκυσης φρεγάτας στην Κωνσταντινούπολη.

«Η Ελλάδα να σεβαστεί τα τουρκικά δικαιώματα στο Αιγαίο»

Ο Akar υπογράμμισε περαιτέρω την προσδοκία της Τουρκίας ότι η Ελλάδα « θα σεβαστεί τα (Τουρκικά) δικαιώματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και θα αποφύγει ενέργειες, που μπορεί να προκαλέσουν παρεξηγήσεις».
Τη Δευτέρα 25/1, η Τουρκία και η Ελλάδα πρόκειται να συνεχίσουν τις διερευνητικές συνομιλίες μετά από τετραετή διακοπή.
Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν σε διμερείς διαφορές, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων συνόρων και των γεωτρήσεων στην περιοχή, όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης