Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στον οίκο Fitch τα βλέμματα – Περαιτέρω πτώση μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τις 750 μονάδες

ΧΑ: Στον οίκο Fitch τα βλέμματα – Περαιτέρω πτώση μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τις 750 μονάδες
Η αγορά δεν περιμένει αλλαγή στην αξιολόγηση «ΒΒ» που έχει ο οίκος, αλλά μία αναφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση του χρηματιστηριακού κλίματος
Σχετικά Άρθρα

Στον οίκο αξιολόγησης Fitch είναι στραμμένα σήμερα όλα τα βλέμματα καθώς αναμένεται να δώσει ενημέρωση για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Η αγορά δεν περιμένει αλλαγή στην αξιολόγηση «ΒΒ» που έχει ο οίκος, αλλά μία αναφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση του χρηματιστηριακού κλίματος.
Το ΧΑ βρίσκεται σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα και απώλεια των 796 μονάδων θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μεγαλύτερη διόρθωση και προσέγγιση των 750 μονάδων, σύμφωνα με αναλυτές.
Οι μετοχές των τραπεζών θα παραμείνουν στο επίκεντρο, ενώ η πορεία των συναλλαγών θα δείξει αν μπορούν να βγουν ασφαλέστερα συμπεράσματα για τη βραχυπρόθεσμη κίνηση της αγοράς.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα ενόψει και της αξιολόγησης του οίκου Fitch.

Eurobank Equities
Με το ράλι να δείχνει σημάδια αναστολής, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν περισσότερο στις αποτιμήσεις και τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους για την υγεία, αναμένουμε ότι η αγορά θα ανοίξει με απώλειες σήμερα.

Merit
Ο ΓΔ βρίσκεται οριακά πάνω από τον ΚΜΟ 20 ημερών (795 μονάδες).
Σημεία στήριξης οι 770 και 750 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 800 και 810 μονάδες.
Σε μακροοικονομικά νέα, θα ανακοινωθούν σήμερα η αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου από την Fitch, οι δείκτες υπεύθυνων προμηθειών της Markit σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ καθώς και οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ.

Beta
Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της αξιολόγησης της Fitch.
Η συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών είναι το επικρατέστερο σενάριο για σήμερα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης