Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φτωχότερο... έκανε τον Trump η πανδημία του κορωνοϊού

Φτωχότερο... έκανε τον Trump η πανδημία του κορωνοϊού
Σημαντική πτώση των εσόδων είχε ο Trump από τις εκμεταλλεύσεις ακινήτων
Η αυτοκρατορία του Donald Trump έχει πληγεί σκληρά από τα lockdown εξαιτίας του κορωνοϊού, με τα έσοδα από τα ξενοδοχεία του στην Ουάσινγκτον και το Λας Βέγκας να μειώνονται περισσότερο από τα μισό.
Στην τελευταία του ενημέρωση περί των επιχειρήσεων, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Trump ανέφερε λεπτομερώς τη ζημία που υπέστη από την πανδημία, σε μια εποχή που πολλές τουριστικές επιχειρήσεις υποφέρουν από την έλλειψη ταξιδιωτών.
Ως πρόεδρος, ο μεγιστάνας των ακινήτων αντιστάθηκε σε πολιτικές για την επιβράδυνση της πανδημίας και επέμεινε ότι παρέμεινε ασφαλές για τους ανθρώπους να ταξιδεύουν στο εσωτερικό.

Πτώση στα 15,1 εκατ. δολάρια στα έσοδα

Τα έσοδα από το ξενοδοχείο Trump στην Ουάσινγκτον, που προσπαθούσε ο πρώην πρόεδρος να πουλήσει, μειώθηκαν στα 15,1 εκατ. δολάρια από 40,5 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.
Στο Λας Βέγκας, οι πωλήσεις που σχετίζονται με ξενοδοχεία μειώθηκαν στα 9,2 εκατ. δολάρια από 23,3 εκατ. δολάρια.
Μια άλλη σημαντική ιδιοκτησία του Trump, το Doral Golf Resort στο Μαϊάμι, σημείωσε επίσης μείωση των εσόδων στα 44 εκατ. δολάρια από 77 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα γήπεδα γκολφ του στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία σημείωσαν μείωση των εσόδων κατά περίπου δύο τρίτα.

Η πορεία των επιχειρήσεων

Τα τελευταία χρόνια, μερικά από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Trump έχουν σημειώσει πτώση στα έσοδα.
Το συνολικό εισόδημα του Trump μειώθηκε μεταξύ 273 εκατομμυρίων και 308 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την ενημέρωση, η οποία καλύπτει το 2020 και τις πρώτες 20 ημέρες του 2021.
Στην πρώτη οικονομική του ενημέρωση το 2017, ο Trump ανέφερε ότι είχε περισσότερα από 528,9 εκατομμύρια δολάρια για 15,5 μήνες, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων τριών μηνών του ως προέδρου.
Ένα φωτεινό σημείο στην αυτοκρατορία του Trump είναι ο σύλλογος Mar-a-Lago στη Φλόριντα, όπου ο πρώην πρόεδρος επέστρεψε μετά την τελευταία του μέρα στον Λευκό Οίκο.
Τα έσοδα για τον σύλλογο έφτασαν τα 24,2 εκατομμύρια δολάρια, από 21,4 εκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την οικονομική ενημέρωση.
Είναι μια από τις λίγες ιδιότητες του Trump που φαίνεται να μην επηρεάζεται από την πανδημία.
Συνολικά, ο Trump αποτίμησε τα περιουσιακά στοιχεία από τις επιχειρήσεις του μεταξύ 1,3 δισεκατομμυρίων και 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης