Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Η μετοχή της Tesla είναι δραματικά υπερεκτιμημένη

tags :
JP Morgan: Η μετοχή της Tesla είναι δραματικά υπερεκτιμημένη
Η κεφαλαιοποίηση της Tesla είναι εξωπραγματική, εξηγεί η JP Morgan
«Δραματικά υπερεκτιμένη είναι η μετοχή της Tesla», σύμφωνα με όσα αναφέρει η JP Morgan.
Ειδικότερα, όπως τονίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η χρηματιστηριακή αποτίμηση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ιδρυτής της οποίας τυγχάνει να είναι ο Elon Musk, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Η κεφαλαιοποίησή της είναι εξωπραγματική, εξηγεί.
Μάλιστα, πολλοί επενδυτές σκέφτονται να αποσύρουν τη συμμετοχή τους εν όψει της εισαγωγής της μετοχής στον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500.
Προς επίρρωσιν των λεγομένων της, η JP Morgan υποστηρίζει ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι μετοχές της Tesla έχουν αυξηθεί πάνω από 800%
Την ίδια στιγμή, «οι αναλυτές έχουν αυξήσει την τιμή στόχο για την εταιρεία κατά περίπου 450%, ενώ μείωσαν τις εκτιμήσεις για τα κέρδη για τα έτη 2020 έως το 2024.
Αυτά τα δεδομένα «υποδηλώνουν ότι ο κερδοσκοπικός ενθουσιασμός οδηγεί την Tesla σε νέα υψηλά» προσθέτει η τράπεζα.
Πιο συγκεκριμένα, η JP Morgan αύξησε την τιμή στόχο για την Tesla στα 90 δολάρια, από 80 δολάρια, κάνοντας ειδική μνεία στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα πραγματοποιήσει η αυτοκινητοβιομηχανία.
Οι υπόλοιποι αναλυτές έχουν θέσει για την Tesla ως τιμή στόχο τα 364 δολάρια.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή της εταιρείας την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου παρουσίασε μικρή αύξηση, στο ύψος του 0,9% και στα 655,42 δολ., στις συναλλαγές προαγοράς.
Οι μετοχές του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων γνώρισαν ένα απίστευτο ράλι φέτος, από τότε που τα εταιρικά κέρδη –για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο φέτος– αύξησαν την πιθανότητα να συμπεριληφθεί στον δείκτη S&P 500.
Ο ενθουσιασμός των επενδυτών επιταχύνθηκε ακόμη περισσότερο μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης τον περασμένο μήνα.

Kynikos Associates: Η μετοχή της Tesla έχει εκτοξευθεί, αλλά είναι μια μεγάλη απάτη

Ως μεγάλη απάτη χαρακτηρίζει τη μετοχή της Tesla η Kynikos Associates, που εκφράζει επιφυλάξεις για την αμερικανική τεχνολογική εταιρεία εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Σε αυτό το πλαίσιο, το fund είχε ανοίξει short θέσεις στο ύψος του 5% σε ό,τι αφορά τη μετοχή της Tesla – ποσοστό που τώρα έχει μειωθεί.
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Kynikos Associates, Jim Chanos, εξακολουθεί να είναι αρνητικός απέναντι στην εταιρεία του Elon Musk, εγείροντας ζητήματα που σχετίζονται με το επιχειρηματικό μοντέλο.
Όπως επισημαίνει, τα κέρδη της εταιρείας τα τελευταία πέντε τρίμηνα προήλθαν από την πώληση ρυθμιστικών πιστώσεων.
«Είναι επίπονο, πραγματικά» δήλωσε στο Bloomberg ο κ. Chanos.
Σε ερώτηση για το ποια θα έπρεπε να είναι η τιμή της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας, απάντησε:
«Η τιμή βασίζεται σε ό,τι πιστεύουν πως κομίζει και διδάσκει o Elon Musk.
Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ, ποτέ δεν έχω συζητήσει μαζί του.
Η δουλειά, πάντως, μέχρι τώρα έχει γίνει σωστά».
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η στρατηγική της Kynikos έχει σαμποταριστεί από τις πράξεις ανοικτής αγοράς της Fed, παρά την οικονομική κατάρρευση λόγω της πανδημικής κρίσης.
Επίσης, ο Chanos είπε ότι στην άνοδο της Wall Street συνέβαλαν και οι μικρομέτοχοι που διαπραγματεύονται μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών.

Η Fed έχει φέρει τη χρυσή εποχή της απάτης

O Chanos είπε ότι η Fed έχει φέρει τη «χρυσή εποχή απάτης» που θα εκτίθεται με την πάροδο του χρόνου.
Η Kynikos έχει ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο αποτελείται από 30% έως 35% short θέσεις οι οποίες σχετίζονται με μετοχές εταιρειών που ο Chanos πιστεύει ότι αποτελούν… απάτη.
Συνήθως, σε άλλα hedge funds, το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 15%.

Goldman Sachs: Αναβαθμίζει τη σύστασή της για την Tesla από neutral σε buy

Έκρηξη σημειώνεται στη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, μετά την αναβάθμισή της από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs αναβάθμισε τη σύστασή της για την Tesla από neutral σε buy, ενώ έδωσε τιμή στόχο τα 780 δολ.
Η αυτοκινητοβιομηχανία θα ωφεληθεί από τη φιλοπεριβαλλοντική ατζέντα του νέου εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, λέει η Goldman Sachs.
Screenshot 2020 12 03 at 08.58.27
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης