Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το νέο πακέτο τόνωσης των 908 δισεκ. δολαρίων μπορεί να εγκριθεί και στις 7/12

ΗΠΑ:  Το νέο πακέτο τόνωσης των 908 δισεκ. δολαρίων μπορεί να εγκριθεί  και στις 7/12
Πολύ κοντά στην έγκριση της έκτακτης τετράμηνης οικονομοικής στήριξης οι ΗΠΑ
Ομάδα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών στις ΗΠΑ θα αποκαλύψει τη Δευτέρα 7/12 το νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει το πρόσθετο πακέτο στέρξεις περίπου  908 δισεκ. δολαρίων σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η βοήθεια στην οικονομία που κινδυνεύει από περαιτέρω ύφεση λόγω της πανδημίας. 
Ο Mark Warner, ένας από τους γερουσιαστές των Δημοκρατικών που ηγείται της ισχυρής αυτής διμερούς ομάδας που πιέζει για τους πόρους αναγνώρισε ότι και οι δύο πλευρές άσκησαν πίεση για ένα τετράμηνο πακέτο έκτακτης ανάγκης, αναφέρουν οι Financial Times.
«Ίσως χρειαστεί να περάσουμε μερικές μέρες με αυτό το δράμα», δήλωσε ο Sen Warner στο CNN την Κυριακή

Τι περιλαμβάνει το πακέτο στήριξης

Πρόσθεσε ότι παρέμεινε ασαφές εάν ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Ρεπουμπλικανικής Γερουσίας Mitch McConnell θα επέτρεπε να τεθεί σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο παρά το εκφράστηκε θετικά για την κίνηση αυτή.
Η πρόταση περιλαμβάνει 288 δισεκατομμύρια δολάρια σε ενίσχυση για μικρές επιχειρήσεις, 180 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιδόματα ανεργίας που θα ενισχύσουν τις εβδομαδιαίες πληρωμές και 160 δισεκατομμύρια δολάρια για κρατικές και διοικήσεις Πολιτειών που έχουν έλλειψη μετρητών.
Θα προσφέρει επίσης βοήθεια σε προβληματικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων 17 δισ. δολαρίων για την αεροπορική βιομηχανία.

Ποιοι αντιτάσσονται

Πάντως πολλοί ριζοσπάστες Δημοκρατικοί, όπως ο γερουσιαστής Bernie Sanders, έχουν αντιταχθεί σε οποιαδήποτε κίνηση διάσωσης εταιρειών, ισχυριζόμενοι ότι δεν βοήθησαν τους εργαζόμενούς τους.
Αντιτίθενται επίσης στη συμφωνία, επειδή δεν διαθέτει άμεσες πληρωμές για τους πιο ευάλωτους.
«Αυτό είναι λάθος ηθικά και είναι λάθος οικονομικά», έγραψε στο Twitter την Παρασκευή (4/12), προσθέτοντας ότι δεν θα υποστηρίξει το νομοσχέδιο εκτός εάν «βελτιωθεί σημαντικά».
Ο Dick Durbin, άλλος δημοκρατικός γερουσιαστής της διμερούς ομάδας, δήλωσε στο ABC News ότι τέτοιες επιταγές άμεσης πληρωμής 1.200 δολαρίων θα κοστίσουν επιπλέον 300 δισ. δολάρια, ωστόσο.
Ωστόσο, ζήτησε την υποστήριξη  στο επερχόμενο νομοσχέδιο, λέγοντας ότι 12 εκατομμύρια Αμερικανοί πιθανώς να χάσουν την ασφάλισή τους στις 26 Δεκεμβρίου.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης