Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Le Drian (ΥΠΕΞ Γαλλίας) για την τουρκική παραβατικότητα στην Αν. Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Le Drian (ΥΠΕΞ Γαλλίας) για την τουρκική παραβατικότητα στην Αν. Μεσόγειο
Η επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε στον απόηχο της νέας πρόκλησης του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που ανακάλυψε κυριαρχικά δικαιώματα στο Καστελόριζο
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Jean Yves Le Drian είχε το Σάββατο 5/12/2020 ο Νίκος Δένδιας ενόψει του επικείμενου συμβουλίου εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ τη Δευτέρα 7/12.
Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για την τουρκική παραβατικότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπως έκανε γνωστό ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Η επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε στον απόηχο της νέας πρόκλησης του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που ανακάλυψε κυριαρχικά δικαιώματα στο Καστελόριζο.
«Η Ελλάδα, ως το κακομαθημένο τέκνο της Ευρώπης, αποσκοπεί στην πρόκληση κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας με βάσης τους (ελληνικούς) μαξιμαλιστικούς και παράνομους ισχυρισμούς περί των θαλασσίων συνόρων και του εναεριού χώρου,» ανέφερε η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.
«Καμία κύρωση δεν πρόκειται ποτέ να κάνει την Τουρκία να απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Καστελόριζο ή τον εναέριο χώρο των 10 ναυτικών μιλίων,» υπογράμμισε η Άγκυρα στην ίδια ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει διάλογο άνευ όρων με την Τουρκία το ταχύτερο δυνατό.»
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης