Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αγορά στην Alpha Bank συστήνουν JP Morgan και Goldman - Στα 0,95 - 1,10 ευρώ οι τιμές στόχοι

Αγορά στην Alpha Bank συστήνουν JP Morgan και Goldman - Στα 0,95 - 1,10 ευρώ οι τιμές στόχοι
Η JP Morgan δίνει τιμή στόχο στα 1,10 ευρώ και η Goldman Sachs τοποθετεί την τιμή στόχο στα 0,95 ευρώ για την Alpha Bank
Το σφυροκόπημα της μετοχής της Alpha Bank τονίζουν σήμερα, 26 Νοεμβρίου οι JP Morgan και Goldman Sachs, κατ' αναλογία των αποτελεσμάτων 9μήνου που ανακοίνωσε, επισημαίνοντας ότι οι οι εξελίξεις σχετικά με το Galaxy και την πορεία των NPEs είναι θετικές για την τράπεζα.
Παρά τις σημαντικές δυνατότητες και τη μεγάλη συμφωνία τιτλοποίησης η οποία είναι σε εξέλιξη, η Alpha Bank διαπραγματεύεται με δείκτη τιμής προς λογιστική αξία στο 0,1x και δεν αποτιμά πλήρως τα οφέλη από την αφαίρεση κινδύνων στον ισολογισμό.
Ειδικότερα, η JP Morgan δίνει τιμή στόχο στα 1,10 ευρώ, τηρώντας στάση overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς.
Επίσης διαπραγματεύεται με πολύ χαμηλό δείκτη τιμής προς λογιστική αξία P/TB για το 2022, στο 0.15x,  P/E στο 3.8x και RoE στο 4.9%.
Image
Σύσταση buy δίνει η Goldman Sachs για την Alpha Bank με τιμή-στόχο στα 0,95 ευρώ.
Οι βασικοί κίνδυνοι είναι, για την Goldman Sachs, οι πιθανές υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας οι κίνδυνοι εκτέλεσης του σχεδίου "Ηρακλής" και η περαιτέρω συμπίεση των περιθωρίων (έναντι προσδοκιών).
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης