Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Drian (ΤΠΕΞ Γαλλίας): Ζητά να ληφθούν άμεσα κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Le Drian (ΤΠΕΞ Γαλλίας): Ζητά να ληφθούν άμεσα κυρώσεις κατά της Τουρκίας
Πολύ τακτικά κάνει δηλώσεις βίας και μίσους εναντίον μας, που είναι απαράδεκτες
Κραδαίνοντας την απειλή κυρώσεων από την Ευρώπη, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν προέβη σήμερα το πρωί 5/11σε ξεκάθαρες δηλώσεις κατά του Recep Tayyip Erdogan, ζητώντας από την Τουρκία να συνετισθεί.
Τελευταία, έχει αλλάξει το ύφος του Τούρκου προέδρου απέναντί μας», δήλωσε ο Jean Yves LeDrian σήμερα. 
«Πολύ τακτικά κάνει δηλώσεις βίας και μίσους εναντίον μας, που είναι απαράδεκτες.
Σε αυτήν την προοπτική δεν είναι μόνο η Γαλλία που μπαίνει στο στόχαστρο, αλλά και η Ευρώπη, καθ΄ότι  υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη επί του θέματος.
Υπάρχουν μέσα πίεσης πρόσθεσε, υπάρχει μια ατζέντα πιθανών κυρώσεων που θα εξετασθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου», υπογράμμισε χωρίς να αναφερθεί πιο διεξοδικά, καλώντας την Τουρκία να συνετισθεί.
Η φωτιά φούντωσε εκ νέου ανάμεσα στις δυο χώρες, αφού με εντολή του Emmanuel Macron επισημοποιήθηκε χθες η διάλυση της ακραίας εθνικιστικής τουρκικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι, που πρόσκειται στον Erdogan.
Λόγος είναι η προώθηση μιας ιδεολογίας διακρίσεων και πράξεων βίας και μίσους, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Gerard Darmarin.
Επεισόδια κατά των Αρμενίων σημειώθηκαν ήδη σε Λυόν και Ντιζόν.
Στη Γαλλία υπάρχουν πολλοί πυρήνες της οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι, στην περιοχή της Αρντές έχουν μάλιστα πεδίο στρατιωτικής εκπαίδευσης για νέους.
Αντιδρώντας, η Τουρκία μίλησε για πρόκληση και προειδοποίησε ότι θα ανταποκριθεί με τον ισχυρότερο τρόπο, χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέρειες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης