Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Μόσχα θα απαντήσει "αναλογικά" σε κυρώσεις της ΕΕ για την υπόθεση Navalny

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Μόσχα θα απαντήσει
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επεξεργαστεί μια πανευρωπαϊκή απάντηση στην υπόθεση του Navalny στην Σύνοδο Κορυφής κατά τις 15-16 Οκτωβρίου 2020
Την δική της απάντηση έδωσε η Ρωσία εξαπολύοντας προειδοποιητικές βολές κατά της Ευρώπης την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, αντιδρώντας έτσι στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων με αφορμή την δηλητηρίαση του  AL. Navalny.
«Η Μόσχα θα απαντήσει αναλογικά στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την υπόθεση Navalny» προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας .
Ειδικότερα, το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι η Γερμανία δεν διαθέτει στοιχεία για να αποδείξει ότι ο ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης δηλητηριάστηκε με το νευροτοξικό παράγοντα Novichok τον Αύγουστο του 2020.
Υπευνθυμίζεται ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών αποφάσισαν από κοινού την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την υπόθεση δηλητηρίασης Navalny.
Το θέμα αναμένεται να τεθεί και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης και της Παρασκευής (15-16.10.2020)
«Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Οκτωβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επεξεργαστεί μια πανευρωπαϊκή απάντηση στην υπόθεση του Navalny, λαμβάνοντας υπόψιν το πόρισμα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW)» είχε δηλώσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Michel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης