Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σουηδία ξεπέρασε συνολικά τα 100.000 κρούσματα κορωνοϊού

Η Σουηδία ξεπέρασε συνολικά τα 100.000 κρούσματα κορωνοϊού
«Φλέγεται» ο πλανήτης από τον κορωνοϊό, ο οποίος βρίσκεται σε έξαρση σε κάποιες από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου
Ξεφεύγει ο κορωνοϊός στην Σουηδία, η οποία κατέγραψε 2.203 νέα κρούσματα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες (13.10.2020), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Υγείας, αυξάνοντας έτσι σε 100.654 τον συνολικό αριθμό των νοσούντων με Covid19 από την αρχή της πανδημίας.
Η Σουηδία έχει αποφύγει το μέτρο της καραντίνας, αφήνοντας τα περισσότερα σχολεία, εστιατόρια και καταστήματα ανοικτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Η χώρα καταγράφει παράλληλα 5.899 θανάτους στο σύνολό τους.
Το ποσοστό θνησιμότητας κατά κεφαλήν στη Σουηδία είναι αρκετές φορές υψηλότερο από τα αντίστοιχα των βορείων γειτόνων της αλλά χαμηλότερο από χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Βρετανία που επέλεξαν να επιβάλουν καραντίνα.
Η στρατηγική της Σουηδίας που έδινε έμφαση στην ατομική ευθύνη παρά στην επιβολή lockdown για να επιβραδύνει τον ιό βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων, καθώς ο αριθμός των νεκρών εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της άνοιξης (2020), ωστόσο επιδοκιμάστηκε από αξιωματούχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ως ένα βιώσιμο μοντέλο.
Οι μολύνσεις μειώθηκαν σημαντικά το καλοκαίρι αλλά μέχρι στιγμής η Σουηδία καταγράφει απότομες αυξήσεις νέων κρουσμάτων όπως έγινε εξίσου στην Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία .
Ο πλανήτης πάντως «φλέγεται» από τον κορωνοϊό, ο οποίος βρίσκεται σε έξαρση σε κάποιες από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Ειδικότερα, Σουηδία, Μόσχα, Ιταλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αγγλία βλέπουν τον κορωνοϊό να «αναζωπυρώνεται» με πολλά νέα κρούσματα κάθε μέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης