Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johansson προς Καϊλή: Η Τουρκία θεωρείται ασφαλής χώρα για τους πρόσφυγες

Johansson προς Καϊλή: Η Τουρκία θεωρείται ασφαλής χώρα για τους πρόσφυγες
Η αποστολή μεταναστών και προσφύγων προς τα ελληνικά σύνορα της Ε.Ε., είναι μια ευθέως προκλητική ενέργεια εναντίον της Ε.Ε. και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, δηλώνει η κα Καϊλή σε ανακοίνωσή της
Με απάντησή της προς την ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, η Επίτροπος Μετανάστευσης Ylva Johansson «δέχεται ότι στην Τουρκία παρέχεται επαρκής προστασία σε πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες, γεγονός που σημαίνει ότι η αποστολή μεταναστών και προσφύγων προς τα ελληνικά σύνορα της Ε.Ε., είναι μια ευθέως προκλητική ενέργεια εναντίον της Ε.Ε. και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της κλείνοντας προσωρινά τα σύνορα».
Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ελληνίδα ευρωβουλευτής, ερμηνεύοντας την απάντηση της Επιτρόπου σε σχετική ερώτησή της, και προσθέτει ότι η απάντηση αυτή διασφαλίζει το τέλος της εκμετάλλευσης όσων παρέσυραν στα σύνορά μας οι τουρκικές αρχές.
Η κ. Καϊλή τονίζει ότι έτσι «καταρρέει η επιχειρηματολογία εναντίον της Ελλάδας με αφορμή την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων μας και στον Έβρο».
Ως προς την Τουρκία, που επικαλείται την υποχρέωση παροχής ασύλου σε πρόσφυγες από την Ε.Ε., οφείλει να εξετάζει τα αιτήματα στο έδαφός της, ώστε να τους οδηγήσει μέσω ασφαλών και νόμιμων οδών στις χώρες που απευθύνονται.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης