Τελευταία Νέα
Διεθνή

Markit: Σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο κλάδος υπηρεσιών στη Γαλλία τον Ιούνιο 2020 - Στις 50,7 μονάδες ο δείκτης PMI

Markit: Σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο κλάδος υπηρεσιών στη Γαλλία τον Ιούνιο 2020 - Στις 50,7 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα τελικά στοιχεία της Markit αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στη Γαλλία τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σηεμρινά (3/7) στοιχεία της Markit, δεχόμενη ώθηση από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,7 μονάδες, έναντι 31,1 μονάδων τον Μάιο του 2020, με τον δείκτη να επιστρέψει πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Παράλληλα, τα τελικά στοιχεία της Markit αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί πριν από μερικές ημέρες, στις 50,3 μονάδες.
Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που ο δείκτης PMI βρισκόταν πάνω από τις 50 μονάδες, ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, λίγο πριν την έξαρση του κορωνοϊού στη Γαλλία.
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτη PMI, στον οποίο περιλαμβάνεται και ο κλάδος μεταποίησης, αυτός διαμορφώθηκε στις 51,7 μονάδες, έναντι 32,1 μονάδων τον Μάιο, και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 51,3 μονάδες.
«Αν και η ανάκαμψη οδηγήθηκε κυρίως από τον μεταποιητικό κλάδο, ο κλάδος υπηρεσιών εμφάνισε επίσης μία επέκταση στη δραστηριότητά του», δήλωσε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης