Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Aνοδικά θα κινηθεί το ευρώ, στο 1,20 δολ. μέχρι το τέλος του έτους

tags :
ING: Aνοδικά θα κινηθεί το ευρώ, στο 1,20 δολ. μέχρι το τέλος του έτους
Άνοδο του ευρώ στο 1,20 δολ. μέχρι το τέλος του έτους «βλέπει» η ΙNG
Άνοδο του ευρώ στο 1,20 δολ. μέχρι το τέλος του έτους «βλέπει» η ολλανδική πολυεθνική εταιρεία τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών ΙNG.
Στον απόηχο της μεγαλύτερης οικονομικής συρρίκνωσης που έχει λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια, οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επέκτειναν χρονικά τις έκτακτες αγορές ομολόγων έως τα μέσα του 2021 ενώ παράλληλα τις αύξησαν κατά 600 δισεκατομμύρια ευρώ (1,35 δισεκατομμύρια συνολικά).
Κατόπιν, τα σχόλια που έγιναν για επέκταση των προγραμμάτων αγοράς ομολόγων και των προγραμμάτων επανεπένδυσης έως το τέλος του έτους έδρασαν κατά τρόπο ωφέλιμο για το ευρώ.
«Αυτό που έχουμε δει τις τελευταίες 4-6 εβδομάδες ήταν μια μεγάλη ανατροπή για το ευρώ.
Μάλιστα, μετά την προαναγγελία του Ταμείου Ανάκαμψης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι προσδοκίες είναι πολύ θετικές» δήλωσε ο επικεφαλής των παγκόσμιων αγορών της ING, Chris Turner, ο οποίος αναμένει ότι το ευρώ θα ενισχυθεί στο 1,20 δολ. μέχρι το τέλος του έτους.
Σε σχέση με το δολάριο, το ευρώ αυξήθηκε 0,1%, στο 1,12395 δολ. και βρίσκεται σε καλό δρόμο για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.
Η πλατφόρμα συναλλαγών της Bank of America Merrill Lynch δείχνει ότι οι αγορές συναλλάγματος είναι bullish για το ευρώ, κερδίζοντας έδαφος σταδιακά έναντι του δολαρίου.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης