Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mastercard: Προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας open banking, Finicity, αντί 825 εκατ. δολαρίων

tags :
Mastercard: Προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας open banking, Finicity, αντί 825 εκατ. δολαρίων
Η αξία της τελικής συμφωνίας θα μπορούσε να αγγίξει και το 1 δισ. δολάρια, εάν η εταιρεία επιτύχει συγκεκριμένους στόχους 
Η Mastercard ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου, ότι σχεδιάζει να εξαγοράσει την εταιρεία open-banking Finicity έναντι 825 εκατ. δολαρίων, όπως αναφέρει η οικονομική ιστοσελίδα Market Watch.
Η αξία του deal θα μπορούσε, ωστόσο, να αγγίξει και το 1 δισ. δολάρια, καθώς οι μέτοχοι της Finicity έχουν τη δυνατότητα να εισπράξουν επιπλέον 160 εκατ. δολάρια, εάν η εταιρεία επιτύχει συγκεκριμένους στόχους.
Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2020.
Η Mastercard στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η τεχνολογία της Finicity θα ενισχύσει τις δυνατότητες open banking που παρέχει, καθώς θα βοηθήσει τους πελάτες της να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο των οικονομικών δεδομένων τους μέσω υπηρεσιών τρίτων που βασίζονται σε τραπεζικές πληροφορίες.
Σημειώνεται ότι το open banking επιτρέπει στις νέες εφαρμογές fintech να παρέχουν υπηρεσίες που μεγιστοποιούν τα χρηματοοικονομικά και τραπεζικά διαπιστευτήρια των χρηστών.
«Μέσω της χρήσης των API (διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών) open banking επόμενης γενιάς και την δεδηλωμένη έγκριση των καταναλωτών, αυτές οι χρηματοοικονομικές πληροφορίες μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση των διαδικασιών χορήγησης δανείων και υποθηκών, στην ταχεία πληρωμή μέσω τραπεζικών λογαριασμών αλλά και στην παροχή προσωποποιημένων λύσεων χρηματοοικονομικής διαχείρισης», αναφέρει ο πρόεδρος της Mastercard Michael Miebach σε σχετική ανακοίνωση.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης