Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους στη Λατινική Αμερική – Τέταρτη παγκοσμίως σε νεκρούς η Βραζιλία

Νέα ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους στη Λατινική Αμερική – Τέταρτη παγκοσμίως σε νεκρούς η Βραζιλία
Καλπάζει ο κορωνοϊός σε Χιλή και Μεξικό
Νέα ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Λατινική Αμερική.
Στη Βραζιλία ανακοινώθηκαν 1.349 νέοι θάνατοι, αριθμός που είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί σε μια ημέρα στην χώρα.
Πλέον, η Βραζιλία είναι στην τέταρτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τους θανάτους από κορωνοϊό, οι οποίοι ανέρχονται σε 32.548.
Όσον αφορά τα κρούσματα, αυτά ανέρχονται σε 584.016, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 28.633 νέα κρούσματα, διατηρώντας τη Βραζιλία στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ.
Ημερήσιο ρεκόρ σε θανάτους κατέγραψε και η Χιλή.
Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες 24 ώρες, καταγράφηκαν 87 θάνατοι και 4.942 μολύνσεις, νέα θλιβερά ρεκόρ που κατέρριψαν αυτά που είχαν καταγραφεί μόλις μία ημέρα νωρίτερα.
Συνολικά οι θάνατοι ανέρχονται σε 1.275 επί συνόλου 113.628 μολύνσεων.
Οι υγειονομικές αρχές της Χιλής ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη 3/6 την παράταση για τέταρτη εβδομάδα των μέτρων περιορισμού στο Σαντιάγο για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως τα μέτρα περιορισμού, που τέθηκαν σε ισχύ τη 15η Μαΐου στο Σαντιάγο παρατείνονται ως τη 12η Ιουνίου.
Αλλά ρεκόρ θανάτων καταγράφηκε και στο Μεξικό.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 1.092 θανάτους, τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό που έχει σημειωθεί ως τώρα, και 3.912 νέα κρούσματα μόλυνσης.
Το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού να ανέρχεται πλέον σε 11.729 και το σύνολο των μολύνσεων σε 101.238.
Σημειώνεται ότι ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων ήταν σχεδόν διπλάσιος από το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης