Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμμαχία φαρμακευτικών κολοσσών: Sanofi και GlaxoSmithKline κατά κορωνοϊού

Συμμαχία φαρμακευτικών κολοσσών: Sanofi και GlaxoSmithKline κατά κορωνοϊού
Sanofi και GlaxoSmithKline συμμάχησαν κατά του κορωνοϊού
Δύο από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο, η γαλλική Sanofi και η βρετανική GlaxoSmithKline, συνήψαν συμμαχία, με σκοπό την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, της πανδημίας που έχει στερήσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο.
Η Sanofi και η GlaxoSmithKline ανακοίνωσαν την Τρίτη 14 Απριλίου 2020 την πρόθεσή τους να συνεργαστούν, προκειμένου να βρεθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσαν στη δημοσιότητα, θα αρχίσουν τις δοκιμές ενός πιθανού εμβολίου στο τέλος τους έτους, ώστε όλα να είναι έτοιμα για μαζικούς εμβολιασμούς στο β’ εξάμηνο του 2021.
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί.
Οι δύο ευρωπαϊκές φαρμακευτικές έχουν μεγάλη πείρα στην ανάπτυξη εμβολίων, ενώ η αξία τους στην αγορά υπερβαίνει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια.
Επίσης, απασχολούν περίπου 200.000 εργαζομένους.
«Ως η μεγαλύτερη εταιρεία στην ανάπτυξη εμβολίων παγκοσμίως, ο Νο 1 στόχος είναι να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της GlaxoSmithKline, Emma Walmsley.
Η Sanofi πρόκειται να χρησιμοποιήσει ένα αντιγόνο που μπορεί να πλήξει τον κορωνοϊό, ενώ η GlaxoSmithKline θα παράσχει ένα ανοσοενισχυτικό, το οποίο μπορεί να μειώσει την ποσότητα εμβολίου που απαιτείται ανά δόση.
Η αμερικανική υπηρεσία βιοϊατρικής προηγμένης έρευνας και ανάπτυξης (BARDA) έχει χρηματοδοτήσει μερικώς την έρευνα εμβολίων της Sanofi.
Ο διευθυντής της BARDA, Rick Bright, δήλωσε ότι αυτή η συνεργασία «έχει τη δυνατότητα να μειώσει τη δόση του εμβολίου για να παρέχει εμβόλιο σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων και να βοηθήσει τον κόσμο να προετοιμαστεί καλύτερα ή ακόμη και να αποτρέψει μελλοντικά κρούσματα».
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αυτήν τη στιγμή «τρέχουν» περίπου 70 προσπάθειες για την εύρεση εμβολίου κατά της πανδημίας.
«Και οι δύο εταιρείες φέρνουν σημαντική παραγωγική ικανότητα» δήλωσε η Walmsley.
«Ενώ έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, δεδομένου ότι το εμβόλιο βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, πιστεύουμε ότι εάν είμαστε επιτυχημένοι, θα είμαστε σε θέση να χορηγήσουμε εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις ετησίως έως το τέλος του επόμενου έτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης