Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παναγιωτόπουλος (υπ.Εθνικής Άμυνας): Κανένα σενάριο εμπλοκής του στρατού για τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό

Παναγιωτόπουλος (υπ.Εθνικής Άμυνας): Κανένα σενάριο εμπλοκής του στρατού για τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό
Δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου για μεταφορά μεταναστών με κορωνοϊό από την Τουρκία στην Ελλάδα είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος
Τη θέση ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την εμπλοκή του ελληνικού στρατού στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας,  Ν. Παναγιωτόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Παναγιωτόπουλος είπε ότι «δεν είναι απλή υπόθεση να επιβάλλουν οι ένοπλες δυνάμεις τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στο εσωτερικό της χώρας» και ότι «είναι μια συζήτηση πιο μεγάλη, πιο περίπλοκη».
«Τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει, ούτε θα πρέπει αυτή τη στιγμή να το βλέπουμε μπροστά μας» υποστήριξε ο κ.Παναγιωτόπουλος, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για σενάρια που αναπτύσσονται από αναρμόδιους παράγοντες και ότι «η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή».
«Σε κάθε περίπτωση για να τα λέμε όλα, θα δούμε πως θα προχωρήσει η κατάσταση.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να εμπλακούν οι ένοπλες δυνάμεις.
Αυτή τη στιγμή επίσης θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο.
Κανείς δηλαδή δεν έχει ζητήσει από το υπουργείο ή τις Ένοπλες Δυνάμεις να εμπλακούν» είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος, αναφέροντας πως μέχρι τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου για την αποστολή μεταναστών με κορωνοϊό στην Ελλάδα από την Τουρκία.
«Σε κάθε περίπτωση δεν αλλάζει και πολύ ο ελληνικός σχεδιασμός φύλαξης και προστασίας των συνόρων.
Ούτως ή άλλως, ήταν άλλωστε αρκετά πιθανό ανάμεσα στους πληθυσμούς που έχουν και είχαν σκοπό να παραβιάσουν τα σύνορά μας, με τη συνδρομή όπως αποδείχθηκε της Τουρκίας, ανάμεσα τους να είναι και νοσούντες από την ασθένεια.
Ασφαλώς πρόκειται για μια υγειονομική παράμετρο που προσμετράται στο σχεδιασμό και αποτελεί μια επιπλέον ανησυχία» υπογράμμισε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης