Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Kων. Γεράρδος (Πλαίσιο): Έχουμε την ρευστότητα να επιζήσουμε - Τετραπλάσιες οι online παραγγελίες

tags :
Kων. Γεράρδος (Πλαίσιο): Έχουμε την ρευστότητα να επιζήσουμε - Τετραπλάσιες οι online παραγγελίες
Kων. Γεράρδος (Πλαίσιο): Έχουμε την ρευστότητα να επιζήσουμε
«Αν και οι επιπτώσεις του κορωνοϊού θα είναι άμεσα ορατές μέσα στους επόμενους μήνες, η ελληνική οικονομία δεν θα αργήσει να κάνει την επανεκκίνηση».
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαίσιο, Κωσνταντίνος Γεράρδος, τονίζοντας ότι η εταιρεία έχει την απαραίτητη ρευστότητα για να επιζήσει.
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Market Watch, που αποτελεί συνεργασία του bankingnews.gr με το Action 24, ο κ. Γεράρδος, χαρακτήρισε πολύ σωστή την απόφαση να κλείσουν τα καταστήματα καθώς υπήρχε μεγάλος συνωστισμός καταναλωτών.
«Στα 24 καταστήματα που έχουμε μας επισκέπτονταν καθημερινά 35.000 άνθρωποι.
Ως εκ τούτου, θεωρώ πολύ καλή την απόφαση να κλείσουν.
Αυτό βέβαια έφερε την βίαιη αλλαγή της μετάβασης από τα φυσικά καταστήματα στις online παραγγελίες.
Αυτό, όμως δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στην Πλαίσιο, καθώς η εταιρεία διατηρεί πολύ καλή υποδομή logistic στην Μαγούλα με αποτέλεσμα να μην έχει παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα στην διαδικασία παραγγελίας και παράδοσης των προϊόντων μας. Έτσι είδαμε 35.000 ανθρώπους να επισκέπτονται το online κατάστημα μας και μεγάλο μέρος αυτών να προχωράει σε αγορές.
Μέχρι τώρα έχουμε τετραπλασσιασμό των online πωλήσεων μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεράδρος.
Αναφορικά με τις κατηγορίες προϊόντων που έχουν υψηλότερες πωλήσεις, λόγω και του γεγονότος ότι η πλειοψηφία των εργαζόμενων βρίσκονται σε καθεστώς τηλεεργασίας, τόνισε ότι οι πωλήσεις σε laptops και tablet είναι διπλάσσιες, ενώ αυξημένες είναι και οι πωλήσεις σε web κάμερες και άλλων προϊόντων που απαιτούνται για τη σύνδεση στο internet.
Αναφορικά με την πορεία της πώλησης λευκών συσκευών, έναν τομέα που πρόσφατα εισήλθε η Πλαίσιο, ο κ. Γεράρδος τόνισε ότι υπάρχουν κάποιες κατηγορίες όπως οι καταψύκτες, οι καφετέριες και οι αποχυμωτές που πάνε καλά και άλλες κατηγορίες, όπως οι μεγάλες συσκευές που η πορεία πωλήσεων τους είναι καθοδική, καθώς σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται κάποιος να τις εγκαταστήσει, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν σε αυτές τις αγορές οι καταναλωτές.

Πολύ καλή η στρατηγική της κυβέρνησης

Πολύ καλή χαρακτήρισε ο CEO της Πλαίσιο την στρατηγική της κυβέρνησης με τα μέτρα που έχει εκπονήσει τόσο για τη στήριξη των εργαζομένων όσο και για την επιδότηση μέρους του ενοικίου των επιχειρήσεων.
«Τα δύο μέτρα αυτά θα βοηθήσουν πολύ σε αυτή την φάση και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τους εργαζόμενους της Πλαίσιο, ο κ. Γεράρδος είπε ότι έχει προχωρήσει σε μερική αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων στα 24 καταστήματα της, ενώ όπως είπε θα δοθούν και κάποια πριμ.

Έχουμε την ρευστότητα να επιζήσουμε

«Έχουμε την ρευστότητα για να επιζήσουμε.
Eίμαστε μπαρουτοκαπνισμένοι.
Έχουμε ζήσει πολλά ως Πλαίσιο.
Από το κάψιμο του καταστήματος μας στη Στουρνάρη, στα μεγάλα κύματα ανταγωνισμού την τελευταία 15ετία και τέλος στα capital controls .
Εχουν αλλάξει και αλλάζουν τόσο συχνά και τόσο βίαια οι συνθήκες που έχουμε πάθε απάθεια», τόνισε.
Όπως είπε, η εταιρεία έχει την ρευστότητα να επιζήσει.
Ωστόσο αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί για τους επόμενους 3 ή 4 μήνες, θα υπάρξει πρόβλημα ακόμη και για την Πλαίσιο αφού «οι πωλήσεις θα υποχωρήσουν, ενώ τα έξοδα θα παραμείνουν».
Αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Γεράρδος τόνισε ότι θα υπάρχουν επιπτώσεις σε ορισμένους κλάδους, όπως ο τουρισμός, ωστόσο η οικονομία μετά το τέλος του κορωνοϊκού θα κάνει αμέσως επανεκκίνηση. «Μόλις έρθουν τα καλά νέα, θα πάρουμε πάλι μπροστά» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης