Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» άνω του 6% για το αργό πετρέλαιο και χαμηλό 4 ετών, στα 27 δολάρια

«Βουτιά» άνω του 6% για το αργό πετρέλαιο και χαμηλό 4 ετών, στα 27 δολάρια
«Βουτιά» για το πετρέλαιο
Με σημαντική υποχώρηση «έκλεισε» σήμερα (17/6) η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου, εν μέσω παγκόσμιας αβεβαιότητας που έχει προκληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, το αμερικανικό εμπόρευμα (futures Απριλίου 2020) «βούλιαξε» κατά 6,1% στα σχεδόν 27 δολάρια, η χαμηλότερη τιμή από τον Φεβρουάριο του 2016.
Σύμφωνα με τη Societe Generale, ο «μαύρος χρυσός» θα συνεχίσει την καθοδική του πορεία τουλάχιστον έως τα τέλη του δευτέρου τριμήνου του έτους.
Στις 21:00, επισημαίνεται, το πετρέλαιο Brent διαπραγματεύεται στο Λονδίνο στα 28,6 δολάρια, έπειτα από υποχώρηση της τάξεως του 4,9% σε ημερήσια βάση.
Η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από την έξαρση του κορωνοϊού και την μελλοντική παραγωγή του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας.
Παρά το γεγονός ότι ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση προκειμένου να συμπληρώσουν τα στρατηγικά τους αποθέματα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο δε θα αποδειχθεί αρκετό προκειμένου να στηρίξει τις τιμές του πετρελαίου για μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Αυτά τα στρατηγικά αποθέματα γεμίζουν γρήγορα», αναφέρει ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes, διευκρινίζοντας ότι «εάν τα αποθέματα γεμίζουν, αναστέλλοντας τη ζήτηση, οι τιμές του πετρελαίου είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσουν περαιτέρω και οι παγκόσμιες αγορές θα πρέπει να ελπίζουν ότι η διαμάχη μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας θα επιλυθεί πριν φτάσουμε σε ένα σημείο στο οποίο δε θα υπάρχει επιστροφή».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Jeffrey Halley τόνισε ότι «δεν υπάρχει εποικοδομητική bullish υπόθεση για το πετρέλαιο αυτή τη στιγμή», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «το Brent θα εγκατασταθεί στο εύρος των 25 δολ. με 30 δολ. ανά βαρέλι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης