Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Οι πρώτοι θάνατοι σε Αυστραλία και Ταϊλάνδη

Κορωνοϊός: Οι πρώτοι θάνατοι σε Αυστραλία και Ταϊλάνδη
Αυξάνονται τα κρούσματα και οι νεκροί
Η Αυστραλία και η Ταϊλάνδη προστέθηκαν στη λίστα των χωρών με νεκρούς από κορωνοϊό, στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν 35 νέοι θάνατοι και 573 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, αυξήθηκαν τα κρούσματα στη Νότια Κορέα, ενώ στην Ιταλία οι νεκροί έφτασαν τους 29 και τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 1.049.
Παράλληλα, νέος θάνατος καταγράφηκε στην Ιαπωνία, ενώ τα πρώτα κρούσματα στην Αρμενία, στην Ιρλανδία και στο Λουξεμβούργο.

Πρώτοι θάνατοι σε Αυστραλία και Ταϊλάνδη

Στην Ταϊλάνδη ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασθενειών ανακοίνωσε ότι ένας 35χρονος που έπασχε και από δάγκειο πυρετό πέθανε από τον ιό.
Σημειώνεται ότι στην Ταϊλάνδη έχουν καταγραφεί 42 κρούσματα, 30 ασθενείς όμως έχουν αναρρώσει και 11 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.
Στην Αυστραλία απεβίωσε ένας 78χρονος, πρώην επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess.
Υπενθυμίζεται ότι στην Αυστραλία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 26, καθώς ένας 40χρονος προσβλήθηκε από τον ιό έπειτα από ταξίδι στο Ιράν.

Νότια Κορέα: 376 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Για 376 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό έκαναν λόγο οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας, γεγονός που αύξησε το σύνολό τους σε 3.526, ενώ σε ανέρχονται οι νεκροί.

Τέσσερα κρούσματα στο Μεξικό - Δεύτερο κρούσμα στη Βραζιλία

Στα 4 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Μεξικό, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Δύο κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Πόλη του Μεξικού, ένα στην πόλη Κουλιακάν (την πρωτεύουσα στη βορειοδυτική πολιτεία Σιναλόα) και άλλο ένα στην πόλη Τορεόν (στη βόρεια πολιτεία Κοαουίλα), σύμφωνα με την εφημερίδα Excelsior.
Το κρούσμα στην Τορεόν, μια 20χρονη που επέστρεψε πρόσφατα από το Μιλάνο της Ιταλίας, επιβεβαιώθηκε το Σάββατο 29/2, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Στη Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι επιβεβαίωσε το δεύτερο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα.
Πρόκειται για έναν 32χρόνο, ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Ιταλία μαζί με τη σύζυγό του, η οποία είναι ασυμπτωματική.
Σημειώνεται ότι το πρώτο κρούσμα στη Βραζιλία είναι ένας άνδρας 61 ετών που επέστρεψε πρόσφατα από την Ιταλία και  αναρρώνει σε καραντίνα στο σπίτι του στο Σαν Πάουλου.

Ιταλία: Σε 1.049 τα κρούσματα και 29 οι νεκροί

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία έφθασαν το βράδυ του Σαββάτου 29/2 στα 1.049, ενώ οι νεκροί, όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές, τους 29.
Ακόμη, 50 ασθενείς έχουν αποθεραπευθεί και οι εξετάσεις τους είναι πλέον αρνητικές στον ιό.
Σημειώνεται ότι τα περισσότερα κρούσματα της ασθένειας COVID-19 καταγράφονται στη Λομβαρδία, με 552 ασθενείς, ενώ ακολουθούν η Εμίλια Ρομάνα (πρωτεύουσα της είναι η Μπολόνια) με 213 ασθενείς και το Βένετο με 189.
Το 38% των ασθενών έχει εισαχθεί το νοσοκομείο, το 10% βρίσκεται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και το 52% των ασθενών έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι υγειονομικές αρχές.

Κίνα: 35 νέοι θάνατοι και 573 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 35 νέους θανάτους και 573 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 29/2.
Ο αριθμός των θανάτων είναι μειωμένος σε σχέση με αυτόν που καταγραφόταν την Παρασκευή (47), ενώ ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε σε 2.870.
Ωστόσο, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν περισσότερα από ό,τι μία ημέρα νωρίτερα (427), σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.
Στην επαρχία Χουμπέι, εστία της κρίσης, καταγράφηκαν τα 570 από τα 573 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης