Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Τι δείχνουν οι κινήσεις των funds Vol Control – Θα υπάρξει επανάληψη του μίνι κραχ του Φεβρουαρίου του 2008;

tags :
Deutsche Bank: Τι δείχνουν οι κινήσεις των funds Vol Control – Θα υπάρξει επανάληψη του μίνι κραχ του Φεβρουαρίου του 2008;
Οι ροές ιδίων κεφαλαίων και η μετοχική θέση, όπως και η ίδια η αγορά, ξεπέρασαν την τρέχουσα ανάπτυξη
Όταν πρόκειται να μετρήσουμε την ευφορία της αγοράς, ένας τρόπος για να βρούμε την τρέχουσα κατάσταση της μεγάλης μάζας των επενδυτών είναι ο CNN Fear and Greed Index, ο οποίος τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει αυξηθεί σε όλες τις ώρες.
Στην πραγματικότητα, όπως γράφει ο Parag Thatte της Deutsche Bank "η θέση σε μετοχές αυξάνεται και τώρα βρίσκεται στο 96ο εκατοστημόριο στο ενοποιημένο μέτρο μας, με μεγάλη ποικιλία μετρήσεων και πολύ εκτεταμένη".

Οι ροές ιδίων κεφαλαίων και η μετοχική θέση, όπως και η ίδια η αγορά, ξεπέρασαν την τρέχουσα ανάπτυξη.
Σύμφωνα με την Thatte, οι κατανομές ιδίων κεφαλαίων για το Vol Control, το CTA και την ισοτιμία κινδύνου πλησιάζουν το ιστορικό ανώτατο όριο, πράγμα που σημαίνει ότι τα algos είναι τώρα όλα αποτελεσματικά.

Κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες:
Vol Control: Τα funds Vol Control βρίσκονται κοντά στις μέγιστες κατανομές ιδίων κεφαλαίων για περισσότερο από 2 μήνες τώρα.
Το παρατεταμένο περιβάλλον χαμηλής μεταβλητότητας βοήθησε τα funds να διατηρήσουν την υψηλή έκθεση σε μετοχές μέσω της πρόσφατης εμφάνισης γεωπολιτικών κινδύνων.
Risk Parity funds: Η ισοτιμία κινδύνου έχει κλιμακώσει την έκθεσή του SPX μέχρι τα σχεδόν επίπεδα ρεκόρ.
Η σχεδόν ομοιόμορφη ανοδική πορεία των μετοχών, σε συνδυασμό με τη χαμηλή μεταβλητότητα των μετοχών και τα ομόλογα που κινούνται προς τα πλάγια, έχουν ενισχύσει την έκθεση των χρηματιστηριακών εταιρειών σε μετοχές.
CTAs: Η έκθεση στο μετοχικό κεφάλαιο της CTA αυξήθηκε με τις ανοδικές τάσεις σε επίπεδα κοντά στα κορυφαία.


Η πρόσφατη δυναμική στις αμερικανικές μετοχές είναι ομοιόμορφα ισχυρή σε βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα σήματα, μεταφράζοντας σε υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης στην τελευταία άνοδο.
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σχεδόν εκπληκτικό το γεγονός ότι η Deutsche Bank παρατηρεί ότι η μόνη άλλη φορά που η συστηματική στρατηγική τοποθέτησης ήταν υψηλότερη ήταν τον Ιανουάριο του 2018... λίγο πριν τη μεγάλη πτώση του Φεβρουαρίου.

Κι όμως, σε αντίθεση με τον Φλεβάρη του 2018, μια αύξηση της μεταβλητότητας, όπως αυτή που παρατηρήθηκε το Φεβρουάριο του 2018 μπορεί να μην είναι αρκετή για να προκαλέσει ένα μίνι κραχ στην αγορά.

Ο λόγος: τα funds ελέγχου του όγκου συναλλαγών είναι συνήθως τα πρώτα που πωλούν μετοχές όταν αυξάνεται ο όγκος, αλλά με την αστάθεια που έχει υποστεί επί μακρό χρονικό διάστημα, θα χρειαστεί να δει μια μεγάλη και σταθερή αύξηση του όγκου για να πέσουν τα όρια πώλησής τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης