Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Γιατί η Wall Street δεν κλονίστηκε από την ιστορική παραπομπή Trump;

tags :
Γιατί η Wall Street δεν κλονίστηκε από την ιστορική παραπομπή Trump;
Μερικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η μομφή είναι πιο πιθανό να ωφελήσει το Trump
Οι επενδυτές έδειξαν ότι δεν ενδιαφέρονται για την ιστορική παραπομπή του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, με τους αναλυτές πλέον να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι ευρέως διαδεδομένες οι προσδοκίες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα παραμείνει στη θέση του.
Ο Trump αργά την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 έγινε ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που τέθηκε υπό αμφισβήτηση, καθώς η δημοκρατική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας και την παραπομπή του προέδρου σε δίκη στο Κογκρέσο, όπως αναμενόταν ευρέως.
Ωστόσο, οι δείκτες χρηματιστηριακών αγορών δεν αναμένεται να αντιδράσουν υπερβολικά, ενώ η διαπραγμάτευση των προθεσμιακών συναλλαγών δείχνει ελεγχόμενη πτώση.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η απόφαση της από τους Δημοκρατικούς ελεγχόμενη Βουλή ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, αλλά κανένας Ρεπουμπλικανός δεν υποστήριξε την πρόταση.
Η ψηφοφορία για την κατάχρηση εξουσίας ήταν 230-197 και για την παρεμπόδιση του Κογκρέσου ήταν 229-198.
Αλλά το ερώτημα παραμένει... πως μια τέτοια ιστορική σύγκρουση δεν δημιούργησε περισσότερη ανησυχία στις χρηματοπιστωτικές αγορές;
Η απάντηση έγκειται στη Ρεπουμπλικανικά ελεγχόμενη Γερουσία, η οποία θα διεξαγάγει δίκη μετά την παραπομπή.
Όλα τα σημάδια είναι ότι η Γερουσία δεν θα ψηφίσει για να καθαιρέσει τον Trump.
Η ψηφοφορία που προηγήθηκε "είναι μόνο ένα βήμα από τα δύο για να ολοκληρωθεί η μομφή - και είναι κατανοητό ότι το δεύτερο βήμα (μια ψηφοφορία στο Κογκρέσο) σχεδόν σίγουρα θα αποτύχει", δήλωσε ο Jasper Lawler, επικεφαλής έρευνας στην London Capital Group.
Μια έρευνα μεταξύ των επενδυτών που διεξήχθη από την RBC Capital Markets διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά έχουν αφομοιώσει με την πάροδο του χρόνου το σενάριο στο οποίο ο πρόεδρος αμφισβητείται, αλλά δεν καταδικάζεται.
Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell, ένας Ρεπουμπλικανός του Κεντάκυ, δήλωσε στο Fox News την περασμένη εβδομάδα ότι δεν υπάρχει "καμία πιθανότητα" για καθαίρεσή του από το αξίωμα.
Η δίκη του Ιανουαρίου θα έρθει λίγο πριν από τις πρώτες προεδρικές εκλογές της εκλογικής περιόδου του 2020.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου, το 74% των επενδυτών πιστεύει ότι ένα τέτοιο σενάριο θα αποτελούσε ουδέτερο γεγονός για τις αγορές, έναντι 57% τον Ιούνιο και 50% τον Σεπτέμβριο του 2018, αναφέρει η RBC Capital.
Εν τω μεταξύ, το 69% των επενδυτών πιστεύει ότι μια ακούσια έξοδος Trump ή παραίτηση θα ήταν αρνητική για τις αγορές, σε μεγάλο βαθμό.
Στην πραγματικότητα, μέρος της ανόδου της χρηματιστηριακής αγοράς από τον Οκτώβριο μπορεί να έχει να κάνει με τις μεταβαλλόμενες προσδοκίες γύρω από τις εκλογές για το 2020, αναφέρει η RBC Capital.
Μάλιστα, μερικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η μομφή είναι πιο πιθανό να ωφελήσει το Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης