Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Τεράστια απειλή το εταιρικό χρέος της Κίνας

tags :
Moody's: Τεράστια απειλή το εταιρικό χρέος της Κίνας
Η έκθεση της Moody's είναι ίδια με την προειδοποίηση από την Fitch την περασμένη εβδομάδα
Ως τη μεγαλύτερη απειλή χαρακτήρισε το εταιρικό χρέος στην Κίνα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Moody's, Mark Zandi, ακολουθώντας παρόμοια προειδοποίηση από την Fitch την περασμένη εβδομάδα, η οποία επισήμανε ότι ο ρυθμός αθέτησης του χρέους από τις ιδιωτικές εταιρείες στην Κίνα είναι σε επίπεδα ρεκόρ φέτος.
Το κινεζικό εταιρικό χρέος είναι η "μεγαλύτερη απειλή" για την παγκόσμια οικονομία, προειδοποίησε οικονομολόγος της Moody's, ο οποίος χαρακτήρισε τους κινδύνους αυτούς ως μια "πολύ σημαντική γραμμή απειλής".
Ο Zandi εξήγησε ότι πολλές εταιρείες αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την επιβράδυνση της ανάπτυξης που απορρέει από τον εμπορικό πόλεμο και άλλους παράγοντες.
«Στις ΗΠΑ, έχουμε ένα παρόμοιο είδος εικόνας - όχι στον ίδιο βαθμό - αλλά έχουμε δει και μια πολύ σημαντική αύξηση του λεγόμενου μοχλευμένου δανεισμού.
Αυτές οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις είναι ευάλωτες εάν η οικονομία επιβραδύνει», πρόσθεσε.
Εντούτοις, ο εμπορικός πόλεμος θέτει σημαντικά εμπόδια στην οικονομία, με την Κίνα να επιδιώκει τρόπους να ενισχύσει την επιβραδυνόμενη οικονομία της, η οποία έχει πληγεί από τους δασμούς των ΗΠΑ στις κινεζικές εξαγωγές.
"Περίπου το 80% των χρεογράφων υπό αθέτηση προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα.
Και αυτό φαίνεται πόσο ευάλωτος είναι ο ιδιωτικός τομέας από τις κρατικές επιχειρήσεις στις εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης και επομένως αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο ρευστότητας ή / και αναχρηματοδότησης", ανέφερε ο αναλυτής της Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης