Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimitrov (ΥΠΕΞ Β. Μακεδονίας): Η ΕΕ να τηρήσει την υπόσχεση της για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Β. Μακεδονίας

tags :
Dimitrov (ΥΠΕΞ Β. Μακεδονίας): Η ΕΕ να τηρήσει την υπόσχεση της για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Β. Μακεδονίας
Οι υποσχέσεις δεν αρκούν υπογράμμισε ο ΥΠΕΞ  της Βόρειας Μακεδονίας
Να τηρήσει την υπόσχεση της και να αρχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία κάλεσε την ΕΕ ο υπουργός Εξωτερικών της Β. Μακεδονίας, N. Dimitrov, επισημαίνοντας πως τα ενθαρρυντικά μηνύματα δεν αρκούν.
Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Dimitrov υπογράμμισε πως «οι υποσχέσεις δεν αρκούν».
Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και λόγω του βέτο μπλοκαρίστηκε η ενταξιακή προοπτική της Β. Μακεδονίας αν και το τελευταίο διάστημα υπάρχει σειρά θετικών δηλώσεων σχετικά με την ανάγκη επανεξέτασης της στάσης της ΕΕ.
«Θεωρώ ότι αυτά τα μηνύματα είναι θετικά, θεωρώ ότι είναι αναγκαία...αλλά πιστεύω στο στάδιο αυτό, ως υπουργός Εξωτερικών, μου είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψω στους ανθρώπους και να μιλήσω για ελπίδα, αφού χτύπησαν ματαίως τρεις φορές την πόρτα, τον Ιούνιο 2018, τον Ιούνιο 2019 και τον Οκτώβριο 2019.
Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου έχουμε ανάγκη από μία απόφαση που θα δώσει στους πολίτες μας την ελπίδα ότι η Ευρώπη παίρνει πραγματικά στα σοβαρά την ευρωπαϊκή προοπτική μας» είπε ο ΥΠΕΞ της Β. Μακεδονίας.
Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Γαλλίας ο Dimitrov είπε ότι «το Παρίσι άνοιξε μία «δικαιολογημένη συζήτηση» για την διαδικασία ένταξης και η Βόρεια Μακεδονία είναι έτοιμη να θέσει εαυτήν υπό επιπλέον έλεγχο και να αποδεχθεί την αρχή της «αναστρεψιμότητας».
Σύμφωνα με την αρχή αυτή, η ενταξιακή διαδικασία μίας χώρας μπορεί να αναστραφεί, εάν υπάρξει πισωγύρισμα στις μεταρρυθμίσεις. «Επικεντρωνόμαστε στον στόχο της ένταξης.
Θέλουμε να προχωρήσουμε τις επόμενες εβδομάδες και σε άλλες μεταρρυθμίσεις για να βελτιώσουμε την υποψηφιότητά μας και να καταστήσουμε αδύνατη μία νέα απόρριψη» υπογράμμισε ο Dimitrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης