Διεθνή

Nauseda (πρόεδρος Λιθουανίας): Η Άγκυρα δεν προέβαλε καμία απαίτηση για να στηρίξει το αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ

Nauseda (πρόεδρος Λιθουανίας): Η Άγκυρα δεν προέβαλε καμία απαίτηση για να στηρίξει το αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ
«Κανείς δεν απαίτησε τίποτε από εμάς για αυτό - Όλοι ευχαριστήσαμε τον πρόεδρο Erdogan για αυτή την αλληλεγγύη του», τόνισε ο Λιθουανός πρόεδρος
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δεν προέβαλε απαιτήσεις σε αντάλλαγμα να στηρίξει τα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ για τις χώρες της Βαλτικής και της Πολωνίας, δήλωσε σήμερα ο Λιθουανός πρόεδρος Gitanas Nauseda.
«Κανείς δεν απαίτησε τίποτε από εμάς για αυτό.
Όλοι ευχαριστήσαμε τον πρόεδρο Erdogan για αυτή την αλληλεγγύη του», τόνισε σε δημοσιογράφους ο Nauseda στο Λονδίνο, λίγο μετά τη συνάντηση μεταξύ του Τούρκου προέδρου και των ηγετών της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής.
Η Άγκυρα είχε πρωτύτερα απειλήσει με βέτο το σχέδιο αυτό του ΝΑΤΟ, μέχρι η Βορειοατλαντική Συμμαχία προσφέρει μεγαλύτερη πολιτική υποστήριξη στην Άγκυρα στη μάχη της εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία και η Συμμαχία αποδεχθεί τον χαρακτηρισμό τρομοκρατικής οργάνωσης της πολιτοφυλακής.
Εντούτοις, η Τουρκία συμφώνησε νωρίτερα σήμερα και ενέκρινε το εν λόγω αμυντικό σχέδιο.
«Αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για ολόκληρη την περιοχή, επειδή εγγυάται την ασφάλεια της πολιτών μας», πρόσθεσε ο Λιθουανός πρόεδρος σε ανακοίνωσή του.
Από την πλευρά του ο Πολωνός πρόεδρος Andrej Duda είπε πως η άποψη της Τουρκίας πρέπει να αναγνωριστεί σε συζητήσεις εντός του ΝΑΤΟ
Παράλληλα ανέφερε ότι ενώ η Πολωνία διαφωνεί με την Ρωσία σε κάποια θέματα και ορισμένες ρωσικές ενέργειες είναι απαράδεκτες, οι χώρες είναι γείτονες.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php:65) in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 755