Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στο Κάιρο εκτάκτως ο Δένδιας – Διπλωματικός μαραθώνιος για την τουρκική επεκτατικότητα

Στο Κάιρο εκτάκτως ο Δένδιας – Διπλωματικός μαραθώνιος για την τουρκική επεκτατικότητα
Συνομιλίες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Αιγύπτιο ομόλογό του την Κυριακή (1/12)
Διπλωματικό μαραθώνιο αρχίζει η ελληνική πλευρά μετά τις τουρκικές προκλήσεις, που κορυφώθηκαν με την υπογραφή συμφωνίας με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες.
Συνολικά οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσουν το αντικείμενο των συνομιλιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Sameh Shoukry.
Οι συνομιλίες των δύο υπουργών Εξωτερικών θα διεξαχθούν την Κυριακή (1/12/2019) στο Κάιρο.
Την Παρασκευή (29/11/2019)  την έντονη ενόχληση της Ελλάδας για τις τελευταίες εξελίξεις εξέφρασε ο κ. Δένδιας στον πρέσβη της Λιβύης.
Σύμφωνα με πληροφορίες,ο Νίκος Δένδιας έδωσε προθεσμία μέχρι την Πέμπτη (5/12) στην Λιβύη να δώσει στην Αθήνα το περιεχόμενο του μνημονίου κατανόησης που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη.
Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρέσβης θα αντιμετωπιστεί από τις ελληνικές Αρχές ως ανεπιθύμητος στη χώρα.
Παράλληλα η Αθήνα συνομιλεί με τις Βρυξέλλες και δρομολογούνται διαβήματα της Ε.Ε. στην Τρίπολη αλλά και την Άγκυρα.
Επίσης αναμένεται να προσκληθεί στην Αθήνα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης, ο οποίος πρόσκειται στον στρατηγό Khalifa Haftar, ο οποίος αντιμάχεται με την κυβέρνηση της Τρίπολης.
Την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών, εξάλλου, θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με ομολόγους του σημαντικών χωρών με επιρροή στην περιοχή, στους οποίους θα θέσει το ζήτημα, στο περιθώριο συναντήσεων του ΝΑΤΟ όσο και του ΟΑΣΕ.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης