Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο 2,8% τον Μάρτιο 2024 ο «αγαπημένος» δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό

tags :
ΗΠΑ: Στο 2,8% τον Μάρτιο 2024 ο «αγαπημένος» δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό
Tο δομικό μέρος του δείκτη διατηρήθηκε αμετάβλητο τον Μάρτιο στο 2,8% ετησίως
Λίγο πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών κινήθηκε ο αγαπημένος δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών της Fed, που δεν προσμετρά τις ευμετάβλητες συνιστώσες των τροφίμων και της ενέργειας.
Ειδικότερα, το δομικό μέρος του δείκτη διατηρήθηκε αμετάβλητο τον Μάρτιο στο 2,8% ετησίως ενώ η μέση εκτίμηση των αναλυτών περίμενε μικρή αποκλιμάκωση στο 2,7%.
Στο ευρύτερο μέρος του δείκτη, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή των τροφίμων και της ενέργειας, ο γενικός PCE έτρεξε με ετήσιο ρυθμό 2,7% επιταχύνοντας από το 2,5% του Φεβρουαρίου, ενώ ξεπέρασε επίσης την πρόβλεψη της αγορά για μικρότερη επιτάχυνση στο 2,6%.
Σε μηνιαίο επίπεδο, η σύγκριση Μαρτίου - Φεβρουαρίου έδειξε αύξηση του δείκτη με ρυθμό 0,3% τόσο σε γενικό όσο και σε δομικό επίπεδο, όσο περίμενε η αγορά και όσο είχε αυξηθεί και στην περασμένη μηνιαία μέτρηση.
Χωρίς ιδιαίτερη αντίδραση παρέμειναν οι αγορές στο άκουσμα των στοιχείων, κάτι αναμενόμενο μάλλον δεδομένου ότι χτες είχε γίνει γνωστό, μέσω της μέτρησης του αμερικανικού ΑΕΠ, ότι στο σύνολο του τριμήνου ο δομικός PCE έτρεξε με ρυθμό 3,7% στο σύνολο του πρώτου τριμήνου ξεπερνώντας σημαντικά τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 3,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης