Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» στις εμπορικές συνομιλίες - Στο +0,13% και τις 22.048,24 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» στις εμπορικές συνομιλίες - Στο +0,13% και τις 22.048,24 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,89% στις 2.929,09 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (26/9) οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες των ΗΠΑ τόσο με την Κίνα όσο και με την Ιαπωνία.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,13% στις 22.048,24 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη Kospi στη Νότια Κορέα, και συγκεκριμένα στο +0,05% και τις 2.074,52 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει ήπια κέρδη της τάξεως του +0,13% στις 25.978 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με οριακή πτώση της τάξεως του -0,02% στις 10.871,99 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,89% στις 2.929,09 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο -2,06% και τις 9.471,93 μονάδες.
Σημειώνεται ότι η πτώση στις αγορές της Κίνας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποκόμιση κερδών ενόψει της επταήμερης αργίας κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας στη χώρα, η οποία θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου.
Χθες (25/9) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, υπέργραψε συμφωνία με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, η οποία καλύπτει τους τομείς γεωργικών, βιομηχανικών και ψηφιακών προϊόντων, χωρίς ωστόσο να απομακρύνονται οι δασμοί 2,5% στις εισαγωγές οχημάτων.
«Αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι, αλλά στο προσεχές μέλλον θα έχουμε πολύ πιο ολοκληρωμένες συμφωνίας με την Ιαπωνία», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με τον Shinzo Abe να δηλώνει από την πλευρά του ότι η συμφωνία είναι καλή και για τις δύο χώρες.
«Έχουμε καλύψει με επιτυχία ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο των βιομηχανικών προϊόντων, αλλά και των γεωργικών προϊόντων και του ψηφιακού εμπορίου μεταξύ των δύο πλευρών», πρόσθεσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.
Σημειώνεται ότι ο Donald Trump επιθυμούσε εδώ και αρκετούς μήνες μία εμπορική συμφωνία με την Ιαπωνία, σε μία προσπάθεια να περιορισίσει το εμπορικό έλλειμμα της Ουάσιγκτον με το Τόκιο, το οποίο ανήλθε στα 67,6 δισ. δολ. το 2018.
Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο ητετών, ο κ. Abe δήλωσε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τον κ. Trump ότι δεν θα επιβληθούν περαιτέρω δασμοί στις εισαγωγές οχημάτων ή εξαρτημάτων αυτοκινήτων.
Όσον αφορά τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε χθες (25/9) σε δημοσιογράφους ότι η εμπορική συμφωνία θα μπορούσε να συμβεί «νωρίτερα απ΄ ό,τι νομίζετε», έχοντας ωστόσο διευκρινίσει μία ημέρα νωρίτερα ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί «μία κακή εμπορική συμφωνία».
Οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν τον επόμενο μήνα για τον 13ο γύρο εμπορικών συνομιλιών, με τους οικονομολόγους να εκτιμούν ότι είναι πιθανή μία προσωρινή συμφωνία, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξει οριστική διευθέτηση του ζητήματος μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.
Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τη νέα άνοδο που καταγράφηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,24% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,24 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,27% στα 56,34 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληρφοριών Ενέργειας τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση της τάξεως των 250 χιλ. βαρελιών.
Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου των αποθεμάτων, μετά από τέσσερις εβδομάδες πτώσης, κατά τις οποίες τα αποθέματα υποχώρησαν κατά 24 εκατ. βαρέλια.
«Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πτώση των αποθεμάτων τελείωσε και ότι θα μπορούσε να δούμε μία ουσιαστική άνοδο από εδώ και πέρα», σχολίασε ο αναλυτής του Investing.com, Barani Krishnan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης