Χονγκ Κονγκ: Σε ετοιμότητα η αστυνομία για να αποτρέψει πιθανή είσοδο διαδηλωτών στο αεροδρόμιο

Χονγκ Κονγκ: Σε ετοιμότητα η αστυνομία για να αποτρέψει πιθανή είσοδο διαδηλωτών στο αεροδρόμιο
Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ έχει βρεθεί στο επίκεντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων
Νέες κινητοποιήσεις των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας αναμένονται σήμερα, Σάββατο 7/9, στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ και ήδη η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός.
Οι διαδηλωτές της πρώην βρετανικής αποικίας δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους παρά την απόσυρση νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου που είχε πυροδοτήσει αρχικά τις κινητοποιήσεις.
Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ έχει βρεθεί στο επίκεντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς πολλοί διαδηλωτές εκτιμούν ότι η αστυνομία δεν θα ρίξει δακρυγόνα σε ένα τόσο πολυσύχναστο μέρος στο οποίο βρίσκονται πολλοί ξένοι.
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η αστυνομία και μάλιστα, μέλη της έχουν αναπτυχθεί σε σταθμούς της γραμμής τρένου υψηλής ταχύτητας που εξυπηρετεί το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, αφού οι διαδηλωτές δηλώνουν αποφασισμένοι για την παρακώλυση των μεταφορών προς το αεροδρόμιο.
Μάλιστα, η αστυνομία έκανε έρευνα σε τουλάχιστον ένα λεωφορείο που κατευθυνόταν στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, όπου αναμένεται να γίνουν διαδηλώσεις το Σάββατο 7/9.
Μόνο σε επιβάτες επιτρέπεται να μπαίνουν στο κτίριο του αεροδρομίου ή, να χρησιμοποιούν το τρένο Express, που χωρίς καμία στάση φτάνει στη χερσόνησο Kowloon.
Τα μέτρα έχουν στόχο να αποφευχθεί το χάος που επικράτησε το περασμένο Σαββατοκύριακο (31/8 - 1/9), όταν οι διαδηλωτές έκλεισαν τους δρόμους προς το αεροδρόμιο, αλλά και με εμπόδια τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ συγκρούστηκαν και με την αστυνομία.
Οι διαδηλωτές είχαν καταλάβει επίσης την αίθουσα των αφίξεων, σταματώντας και καθυστερώντας πτήσεις, εν μέσω συγκρούσεων με την αστυνομία.
Σημειώνεται ότι αυτήν την εβδομάδα η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ απέσυρε επισήμως το νομοσχέδιο βάσει του οποίου θα επιτρεπόταν η έκδοση υπόπτων από το Χονγκ Κονγκ στην ηπειρωτική Κίνα.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS