Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης για μετατάξεις: Νόμιμη διαδικασία με διακομματική συναίνεση - Δεν αισθάνομαι ενοχή ούτε ότι είμαι απολογούμενος

Βούτσης για μετατάξεις: Νόμιμη διαδικασία με διακομματική συναίνεση - Δεν αισθάνομαι ενοχή ούτε ότι είμαι απολογούμενος
Δεν κάνω συμψηφισμούς ούτε θα μπω σε ονόματα και σόγια υποστήριξε ο Πρόεδρος της Βουλής
Την θέση ότι «δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής ή ότι πρέπει να είμαστε απολογούμενοι» διατύπωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για τις μετατάξεις και τις αποσπάσεις.
Ο κ.Βούτσης έκανε λόγο για νόμιμη διαδικασία που είχε τη συναίνεση και άλλων πολιτικών κομμάτων και υποστήριξε ότι επί των ημερών του στην Προεδρία της Βουλής έγιναν τομές μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα για την αντιμετώπιση ενός «καθεστώτος που είχε αμφιλεγόμενο, αυθαίρετο και θολό χαρακτήρα».
«Όλα όσα ακούγονται αφορούν μια νόμιμη διαδικασία που ξεκίνησε από την Διάσκεψη των προέδρων τον περασμένο Φεβρουάριο.
Μια διαδικασία που συμπεριέλαβε την Βουλή στο νόμο της κινητικότητας.
Εμείς με τον εαυτό μας είμαστε 100 φορές πιο αυστηροί.
Οι άνθρωποι έχουν ήδη τοποθετηθεί και θα τοποθετηθούν στην συνέχεια» είπε ο κ. Βούτσης, μιλώντας από τα έδρανα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.
«Ευλόγως η κοινή γνώμη επιδεικνύει ευαισθησία και πρέπει να είμαι σαφής και ειλικρινής.
Δεν κάνω συμψηφισμούς ούτε θα μπω σε ονόματα και σόγια.
Δεν είναι ο στόχος να πούμε ότι και οι άλλοι έκαναν αυτά και εμείς εκείνα…
Δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής και ευθύνης ότι θα πρέπει να είμαστε απολογούμενοι για ότι γίναμε ίδιοι και κρατήσαμε το ίδιο καθεστώς με τους προηγούμενους.
Ο λαός δεν ζήτησε αυτό από εμάς.
Ζήτησε τομές και έγιναν» υποστήριξε ο κ.Βούτσης, ο οποίος αναφερόμενος στο «πάγωμα» των μετατάξεων, είπε ότι είναι άδικο γι’ αυτούς, ενώ για τη διαρροή των ονομάτων είπε ότι σκόπιμα «χαρτογραφήθηκαν» κάποιοι λίγοι άνθρωποι και αναρωτήθηκε αν υπάρχει απαγόρευση για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται πως με εντολή του προέδρου της Βουλής, και κατόπιν παρέμβασης του πρωθυπουργού, ελήφθη η απόφαση για το «πάγωμα» των 32 εκ των 64 συνολικά μετατάξεων υπαλλήλων που είναι ήδη αποσπασμένοι στη Βουλή.
Ο Ν. Βούτσης επισήμανε ότι επί των ημερών του δεν προσλήφθηκε στην Βουλή «ούτε ένας μόνιμος υπάλληλος», ενώ «οι «τρύπες» στους Ειδικούς Κανονισμούς της Βουλής δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε μία φορά».
Μιλώντας για τα ζητήματα προσωπικού της Βουλής, ο Ν. Βούτσης παρατήρησε ότι δόθηκαν παρατάσεις «στο σύνολο του προσωπικού» με συμβάσεις ορισμένου χρόνου «φροντίζοντας να λειτουργούν όλοι, να μην υπάρχουν σκιές για αργομισθίες».
Επίσης, τόνισε ότι επιλύθηκαν «οριζοντίως» οι εκκρεμότητες με τα 60 άτομα της υπηρεσίας καθαρισμού μετά την απομάκρυνση των εργολάβων, καθώς και με τους 68 ειδικούς φρουρούς.
Παράλληλα, ξεκίνησαν οι διαδικασίες στο ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 17 μόνιμων υπαλλήλων με ήδη 1.000 ενδιαφερόμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης