Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στη Wall Street, εν αναμονή Powell - Εμπόριο και εταιρικά στο επίκεντρο

Ήπιες απώλειες στη Wall Street, εν αναμονή Powell - Εμπόριο και εταιρικά στο επίκεντρο
Οι επενδυτές αναμένουν την κατάθεση του προέδρου της Fed, Jerome Powell, στο Κογκρέσο
Με ήπιες απώλειες άνοιξαν σήμερα (26/2/2019) οι δείκτες της Wall Street, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα, καθώς και σε εταιρικά αποτελέσματα, ενώ οι επενδυτές αναμένουν και την κατάθεση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), στο Κογκρέσο.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,4% στις 25.984 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,2% στις 2.790 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,3% χαμηλότερα, στις 7.531 μονάδες.


Η μετοχή της Caterpillar σημειώνει βουτιά 3,9%, στον απόηχο της υποβάθμισής της από την UBS σε «sell», επικαλούμενη μια παγκόσμια επιβράδυνση στη ζήτηση για κατασκευές.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Home Depot καταγράφει απώλειες 3,4%, καθώς η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών.
Από την άλλη, άνοδο 0,7% καταγράφει η μετοχή της Macy's Inc., καθώς η αμερικανική εταιρεία λιανεμπορίου ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών για το τέταρτο τρίμηνο του 2018.
Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης στο ανώτερο τμήμα διαχείρισης, με στόχο να επιταχύνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και να εξοικονομήσει 100 εκατ. δολ. το 2019.
Πιέσεις στις μετοχές ασκούν και ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών διολίσθησαν κατά 11,2% τον Δεκέμβριο του 2018, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2016, σε μια νέα ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία έχασε momentum στο τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους.
Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας, μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε διστακτικός για μια συμφωνία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί σύντομα ή και καθόλου».
Επίσης, τα «βλέμματα» στρέφονται στη σημερινή κατάθεση του προέδρου της Fed, Jerome Powell, στο Κογκρέσο, όπου οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, αλλά και για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Ο αντιπρόεδρος της Fed, Richard Clarida, δήλωσε σήμερα πως η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε «καλή κατάσταση», τονίζοντας παράλληλα ότι οι αξιωματούχοι της τράπεζας μπορούν να παραμείνουν υπομονετικοί αναφορικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης