Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βοσνία αποδέχεται το αίτημα Trump για επαναπατρισμό μαχητών του ISIS

Η Βοσνία αποδέχεται το αίτημα Trump για επαναπατρισμό μαχητών του ISIS
Η Βοσνία αποδέχεται το αίτημα Trump για τους αιχμάλωτους τζιχαντιστές
Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα του Αμερικανού προέδρου Donald Trump Τράμπ για τον επαναπατρισμό των αιχμαλώτων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στις χώρες προέλευσης τους, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα Politika ο υπουργός Ασφάλειας της χώρας, Fragan Mektic.
Όπως είπε, διεξάγονται διαπραγματεύσεις με την αμερικανική πλευρά για να διαπιστωθεί ποιοι αιχμάλωτοι κατέχουν την βοσνιακή υπηκοότητα.
«Αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι είναι υπήκοοι της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης θα τους παραλάβουμε και, αμέσως μετά την άφιξη τους, θα προφυλακιστούν και στην συνέχεια θα δικαστούν» δήλωσε ο Βόσνιος υπουργός Ασφάλειας.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επαναπατρισμού των γυναικών, βοσνιακής υπηκοότητας, που παντρεύτηκαν με ισλαμιστές στην Συρία και το Ιράκ, όπως και των παιδιών τους, που γεννήθηκαν εκεί, τόνισε ότι «είναι περίπλοκο θέμα κυρίως για τα παιδιά με δεδομένο ότι δεν έχουν την υπηκοότητα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βοσνιακού Τύπου, περισσότερες από 60 γυναίκες από την Βοσνία μετέβησαν στο Ιράκ και την Συρία και παντρεύτηκαν μαχητές του ISIS.
Υπολογίζεται ότι στις περιοχές αυτές γεννήθηκαν 80 παιδιά των οποίων ο ένας ή και οι δύο γονείς κατάγονται από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες των βοσνιακών υπηρεσιών ασφαλείας, στις γραμμές του ISIS πολέμησαν 240 μαχητές που κατάγονται από την Βοσνία -Ερζεγοβίνη.
Απ' αυτούς 50 έχουν επιστρέψει, 70 σκοτώθηκαν και πιθανολογείται ότι 120 βρίσκονται ακόμη στην Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης