Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Πως οι ισπανόφωνοι ψηφοφόροι θα "παραδώσουν" το Κογκρέσο στους Δημοκρατικούς

Εκλογές ΗΠΑ: Πως οι ισπανόφωνοι ψηφοφόροι θα
Το 53% των ισπανόφωνων θα ψηφίσει οποιοδήποτε υποψήφιο γερουσιαστή αντιτίθεται στον Trump και το 75% θα στηρίξει τους Δημοκρατικούς 
Η σκληρή αντί μεταναστευτική ρητορική του αμερικανού πρόεδρου Trump στη διάρκεια της θητείας του, η οποία έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα, έχει μετατρέψεις τις άλλοτε «αδιάφορες» ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο και τη Βουλή σε μια σκληρή εκλογική αναμέτρηση.
Εκατομμύρια ισπανόφωνοι ψηφοφόροι δηλώνουν αποφασισμένοι να μετέχουν σε αυτές τις εκλογές κάνοντας ηχηρή την παρουσία τους η οποία αναμένεται να μεταβάλλει σημαντικά το αποτέλεσμα των εκλογών απ όπου αναμένονται εκπλήξεις.
Δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos δείχνει ότι οι ισπανόφωνοι έχουν συσπειρωθεί περισσότερο από ποτέ σε αυτές τις εκλογές καθώς το 40% δηλώνει ότι θα πάει στις κάλπες σε σχέση με το 29% που ψήφισε στις ενδιάμεσες του 2014 όπου η ψήφος τους στους Δημοκρατικούς Γερουσιαστές καθόρισε σημαντικά την αύξηση της δύναμη τους στο Κογκρέσο.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Δημοκρατικοί θα εξασφαλίσουν τις 23 έδρες που χρειάζονται στο κογκρέσο για να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του βασιζόμενοι σε μεγάλο βαθμό στις ψήφους των ισπανόφωνων.
Αντίθετα, οι ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να κερδίζουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Καθοριστική αναμένεται η ψήφος τους στην εκλογική μάχη στην Αριζόνα, το Τέξας, τη Φλώριδα και την Καλιφόρνια .
Το 53% των ισπανόφωνων δηλώνει ότι θα ψηφίσει οποιοδήποτε υποψήφιο γερουσιαστή αντιτίθεται στην πολιτική του Trump, ενώ το 75% δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα στηρίξει τους Δημοκρατικούς. Μάλιστα στην Αριζόνα περισσότεροι από 200 χιλιάδες Λατίνοι νέοι ψηφοφόροι έλαβαν δικαίωμα ψήφου γι αυτές τις εκλογές.
Εκτιμάται ότι οι νόμιμοι ισπανόφωνοι στις ΗΠΑ φτάνουν πλέον τα 29 εκατ. με το 13% αυτών να έχουν δικαίωμα ψήφου.
Και σε αυτές τις εκλογές, εμφανίζονται αποφασισμένοι να υψώσουν τη δική τους ηχηρή φωνή κατά των σκληρών δηλώσεων Trump για την «ομορφιά» που κρύβουν τα συρματοπλέγματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης