Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (Βρετανία): Ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit θα δημιουργούσε πολύ μεγαλύτερη αβεβαιότητα

Raab (Βρετανία): Ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit θα δημιουργούσε πολύ μεγαλύτερη αβεβαιότητα
Ο υπουργός Brexit τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόκειται να δεχθεί μία λύση για το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων η οποία θα απειλεί την ακεραιότητα της ένωσης
Κατά της διαεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit τάχθηκε σήμερα (25/10) ο αρμόδιος βρετανός υπουργό, Dominic Raab, υπογραμμίζοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε περισσότερη αβεβαιότητα.
Ειδικότερα, ο βρετανός υπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις για το Brexit, τίνισε ότι «ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερη αβεβαιότητα απ' ότι θα επιλύσει», προσθέτοντας ότι «θα εξαλείψει την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημοκρατίας μας».
Ωστόσο, ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι η βρετανική κυβέρνηση «θα θεραπεύσει τις διαιρέσεις» εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, παραδίδοντας την έκβαση του δημοψηφίσματος».
Ο βρετανός υπουργός Brexit επανέλαε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «δε θα δεχθεί καμία λύση για τα ιρλανδικά σύνορα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που απειλεί την ακεραιότητα της ένωσής μας».
Νωρίτερα, ο ιρλανδός πρωθυπουργός, Leo Varadkar, τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασιλείο δε μπορεί να παραμείνει «εν μέρει» στην τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητο να λάβει εγγυήσεις από τη βρετανική κυβέρνηση ότι δε θα υπάρξουν «σκληρά» σύνορα στην Ιρλανδία μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019.
Παράλληλα, ο κ. Varadkar, επανέλαβε ότι η ιραλανδική θέση «παραμένει συνεπής» στο ότι θέλει ένα ομαλό Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης