Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυτοψία Καμμένου στις πληγείσες περιοχές στην Ραφήνα – Να ανοίξουν δρόμοι προς την παραλία - Οργή πολιτών: Μας αφήσατε να καούμε

Αυτοψία Καμμένου στις πληγείσες περιοχές στην Ραφήνα – Να ανοίξουν δρόμοι προς την παραλία - Οργή πολιτών: Μας αφήσατε να καούμε
Διαβεβαιώσεις Καμμένου στο δήμαρχο Ραφήνας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα κάνουν ότι μπορούν για αντιπλημμυρικά έργα
(upd) Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας και στο Μάτι πραγματοποιεί σήμερα το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, ο οποίος είχε συζητήσεις και με κατοίκους της περιοχής που του μετέφεραν την οργή τους αλλά και το τι συνέβη το μοιραίο απόγευμα της Δευτέρας.
«Αφήσατε να καεί κόσμος τζάμπα.
Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού.
Γιατί έκλεισε η Μαραθώνος, γιατί δεν έγινε εκκένωση, οι κατασκηνώσεις πώς εκκενώθηκαν;» ρώτησε τον υπουργό κάτοικος της περιοχής που είδε το σπίτι της να γίνεται στάχτη.
«Μας αφήσατε μόνους μας, δεν υπήρχε κανείς»
«Δεν μας έμεινε τίποτα, καήκαμε» του είπαν άλλοι κάτοικοι.
«Μας είπαν "βουτήξτε να σωθείτε".
Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι;» ανέφεραν οι κάτοικοι με τον κ.Καμμένο να λέει πως «ήταν εδώ οι βάρκες, οι βατραχάνθρωποι, το λιμενικό» με τους κατοίκους να απαντούν ότι δεν είχαν καμία βοήθεια.
«Θα αποκαταστήσουμε ότι μπορούμε, τις ανθρώπινες ζωές δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε.
Πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στην παραλία, τώρα που θα κάνουμε την αποκατάσταση πρέπει να ανοίξουν δρόμοι προς την παραλία παντού» υπογράμμισε ο κ.Καμμένος κατά τη συζήτηση του με τους κατοίκους.
Κατά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Ραφήνας, ο κ.Καμμένος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις προσφορές φορέων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θα μπορέσουν σταδιακά να αποκατασταθούν όλα τα κτίρια που καταστράφηκαν από την φωτιά και ίσως να διορθωθούν κάποια λάθη του παρελθόντος.

Ο κ.Καμμένος διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αρχίσει σύντομα η εφαρμογή όσων προβλέπουν οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καταστροφές ενόψει της επιδείνωσης του καιρού αλλά και των βροχών του Σεπτεμβρίου.
«Θα εμπλακούμε ενεργά και στο έργο της αναδάσωσης αλλά και στη διαμόρφωση υποδομών του δήμου εάν χρειαστεί.
Είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι άλλο χρειαστείτε» είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του στρατού που έχει στηθεί στην περιοχή, καθώς και το κινητό μαγειρείο που προετοιμάζει φαγητό για τους κατοίκους, αλλά και για τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας που επιχειρούν στην περιοχή..
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο δημαρχείο Ραφήνας, ο δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς υποστήριξε ότι το 25% των σπιτιών, περίπου 1500 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς - ανάμεσα σε αυτά και το δικό του - 50% είναι μερικώς κατεστραμμένα και 25% ανέπαφα.
Ο δήμαρχος Ραφήνας ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό να διαθέσουν βρεφονηπιοκόμους, ώστε να στελεχωθούν οι παιδικοί σταθμοί της περιοχής, για να απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά με σκοπό να ξεφύγουν από την άσχημη κατάσταση που επικρατεί και ζήτησε τη βοήθεια του στρατού για την ανοικοδόμηση του κλειστού γυμναστηρίου στον Νέο Βουτζά.
Τέλος, ο κ. Μπουρνούς υπογράμμισε πως αν δεν ήταν ο στρατός να σταματήσει τη φωτιά στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, η φωτιά θα είχε κατακάψει όλη την περιοχή και η καταστροφή θα ήταν ολοκληρωτική.

(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 26/7 08:34)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης