Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Γαλλία: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Γερμανία - Γαλλία: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν
Η Γερμανία και η Γαλλία θα υποστηρίξουν την πυρηνική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Ιράν και έξι μεγάλων δυνάμεων το 2015, δήλωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών
Η Γερμανία δεν βλέπει κανέναν λόγο για να καταργήσει την πυρηνική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Ιράν και έξι μεγάλων δυνάμεων το 2015 και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να την υποστηρίξει, δήλωσε σήμερα (7/5/2018) ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Heiko Maas, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του στο Βερολίνο, Jean-Yves Le Drian.
«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η συμφωνία αυτή καθιστά τον κόσμο ασφαλέστερο και χωρίς αυτή τη συμφωνία ο κόσμος θα ήταν λιγότερο ασφαλής, δήλωσε ο Maas.
«Φοβόμαστε ότι μια αποτυχία θα οδηγήσει σε κλιμάκωση», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έχει απειλήσει να αποσυρθεί από τη συμφωνία του Ιράν, παραλείποντας να παρατείνει τις κυρώσεις κατά τη λήξη τους στις 12 Μαΐου.
Από την πλευρά του, ο Le Drian δήλωσε ότι η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία θα παραμείνουν στην πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν, ανεξάρτητα από την απόφαση των ΗΠΑ, επειδή αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να αποφευχθεί η διάδοση των πυρηνικών όπλων.
«Είμαστε αποφασισμένοι να διασώσουμε αυτή τη συμφωνία γιατί αυτή η συμφωνία μας προστατεύει ενάντια στη διάδοση των πυρηνικών όπλων και αποτελεί τον σωστό τρόπο για να αποτρέψουμε το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης