Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι για τα 4,1 Ρίχτερ στην ανατολική Αττική – Δεν αναμένεται μεγαλύτερος σεισμός

Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι για τα 4,1 Ρίχτερ στην ανατολική Αττική – Δεν αναμένεται μεγαλύτερος σεισμός
Για γνωστό ρήγμα που δεν έχει ιστορικό με μεγάλα μεγέθη κάνουν λόγο οι σεισμολόγοι
Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τα 4,1 Ρίχτερ που ταρακούνησαν χθες το βράδυ την Αττική.
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων και για αυτό έγινε αισθητός ενώ περαιτέρω ανησυχία προκλήθηκε από τη βοή που ακολούθησε τη δόνηση.
Πάντως, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, υποστηρίζουν πως το ρήγμα που έδωσε το σεισμό δεν έχει ιστορικό με μεγάλους σεισμούς και για αυτό εκτιμούν πως δεν πρόκειται να υπάρξει και μεγαλύτερος σεισμός.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας υποστήριξε ότι ο χθεσινός σεισμός ήταν συνέχεια των σεισμών που είχαν καταγραφεί τον περασμένο Ιανουάριο στην περιοχή του Μαραθώνα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στο βορειοδυτικό άκρο της Πεντέλης προς τη Σταμάτα ενώ είχαν προηγηθεί μια εβδομάδα νωρίτερα δεκάδες δονήσεις με μεγαλύτερη αυτή των 3,8 Ρίχτερ στην ακτογραμμή Ραφήνας-Νέας Μάκρης.
«Έχει σημασία ότι δεν γίνεται διασπορά των επικέντρων και έτσι δεν θα μεταναστεύσει η δραστηριότητα στον Ωρωπό ή το Νότιο Ευβοϊκό» που μπορούν να δώσουν μεγαλύτερους σεισμούς είπε ο κ.Λέκκας.
Ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία, καθώς πρόκειται για την περιοχή που τον περασμένο Ιανουάριο είχε δώσει σεισμό του ίδιου μεγέθους/
«Η περιοχή δεν έχει ιστορικό με μεγάλα μεγέθη, το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί είναι 5,5 με 5,7, κάτι που σημαίνει ότ έχουμε αρκετά στοιχεία που να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι δεν αναμένεται μεγαλύτερος σεισμός» τόνισε ο κ.Παπαδόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης