Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρωσικές τράπεζες δεν διατρέχουν κίνδυνο από τα επισφαλή δάνεια ύψους 92 δισ. δολαρίων

Οι ρωσικές τράπεζες δεν διατρέχουν κίνδυνο από τα επισφαλή δάνεια ύψους 92 δισ. δολαρίων
Τα 2/3 των επισφαλών δανείων αφορούν δάνεια από εταιρείες και το 1/3 από νοικοκυριά
Ο τραπεζικός κλάδος της Ρωσίας φέρει επισφαλή δάνεια ύψους 92 δισ. δολάρια, τα οποία αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% των ανεξόφλητων δανείων του κλάδου, όπως δήλωσε την Παρασκευή η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Elvira Nabiullina.
Η Nabiullina δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι περίπου το 70% των επισφαλών δανείων καλύπτονται από προβλέψεις, τις οποίες η κεντρική τράπεζα θεωρεί «επαρκείς» και δεν δημιουργούν ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα γενικά.
Οι ρωσικές τράπεζες, ιδιαίτερα οι ιδιωτικές, βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση, με την κεντρική τράπεζα να αναλαμβάνει τη διάσωση των Otkritie και B&N Bank, σε λιγότερο από ένα μήνα.
"Αυτά είναι αριθμοί που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια πριν.
Δεν βλέπουμε προβλήματα.
Ναι, υπάρχουν προβλήματα στον τραπεζικό κλάδο, αλλά η εκτίμηση των επισφαλών δανείων δεν δημιουργεί συστημικό κίνδυνο, " είπε.
Τα 2/3 των επισφαλών δανείων αφορούν δάνεια από εταιρείες και το 1/3 από νοικοκυριά, δήλωσε η Nabiullina.
Η διοικητής της κεντρικής τράπεζας πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα θα ήθελε να πουλήσει την Otkritie και τη B&N και σκέφτεται να προχωρήσει σε αρχικές δημόσιες προσφορές για τις προβληματικές ιδιωτικές τράπεζες, μόλις σταθούν στα πόδια τους.
Η Nabiullina επανέλαβε ότι η διάσωση των δύο τραπεζών δεν ενέχει τον κίνδυνο υψηλότερου πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης