Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BBH: Μπορεί το ευρώ να διατηρηθεί πάνω από το 1,20 δολ.; - Κομβικός ο ρόλος των ΗΠΑ και της Fed

BBH: Μπορεί το ευρώ να διατηρηθεί πάνω από το 1,20 δολ.; - Κομβικός ο ρόλος των ΗΠΑ και της Fed
O τυφώνας που χτύπησε τις ΗΠΑ αλλάζει τα δεδομένα για τη μελλοντική πορεία του δολαρίου
Ο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι επενδυτές είναι το ευρώ και η ψυχολογία της αγοράς, καθώς μετά την άνοδο του πάνω από το 1,20 δολ. στις 29 Αυγούστου, το ευρώ δεν μπόρεσε να διατηρήσει την ορμή και έχει υποχωρήσει χαμηλότερα, εξηγούν οι αναλυτές της Brown Brothers Harriman.
«Από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2017, το ευρώ ήταν μεταξύ του 1,05 και του 1,15 δολ..
Τα υψηλά επίπεδα τον Αύγουστο του 2015 και τον Μάιο του 2016 σηματοδοτήθηκαν από ανάλογη δράση με τις τιμές που είδαμε την περασμένη εβδομάδα - το ευρώ έκανε ράλι σε νέα επίπεδα, αλλά ολοκλήρωσε στα χαμηλότερα επίπεδα.
Είχαμε συνδέσει την προσδοκία μας για ένα καλύτερο τέταρτο τρίμηνο για το δολάριο εν μέρει με την ιδέα ότι η αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ θα διοχετεύσει περίπου 400 δισ. δολ. καθώς τα βήματα του υπουργείου Οικονομικών για ελιγμούς γύρω από το ανώτατο όριο ανατρέπονται» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση.
Παράλληλα, οι αναλυτές της ΒΒΗ επισημαίνουν ότι «λόγω των ιδιοσυγκρασιών του αμερικανικού πολιτικού συστήματος, τα κεφάλαια έκτακτης ανάγκης για την περιοχή που καταστράφηκε από την πρόσφατη καταιγίδα μπορεί να συνδεθούν με την άρση του ανώτατου ορίου του χρέους.
Δεν είναι σαφές, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει τις επόμενες ημέρες.
Η αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους θα εξασφαλίσει ότι η κυβέρνηση θα χάσει μια πληρωμή χρέους.
Η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε προσωρινό τερματισμό των υπηρεσιών που θεωρούνται ως μη απαραίτητες».
Εξάλλου, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, απείλησε ότι θα αφήσει την κυβέρνηση να κλείσει (shutdown) εάν δεν εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το τείχος με το Μεξικό.
Αυτό μας φέρνει στην τρίτη κεντρική τράπεζα που θα προσελκύσει την προσοχή των επενδυτών.
Η FOMC δεν συνεδριάζει μέχρι τις 19-20 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την ΒΒΗ, λόγω του τυφώνα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα μπορούσε να μειωθεί κατά 1% το γ' τρίμηνο κι κατά 0,5% το δ' τρίμηνο του 2017, προκαλώντας στρέβλωση στα οικονομικά δεδομένα.
«Πώς θα τα αξιολογήσει η Fed;
Μπορεί η Fed να ξεκινήσει τη μείωση του ισολογισμού τον Οκτώβριο ακόμα και αν η κυβέρνηση μπορεί να κλείσει;» είναι τα ερωτήματα που θέτουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης