Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Η ώρα της αλήθειας για τα ομόλογα θα έρθει μετά το τέλος του QE από την ΕΚΤ

tags :
Citigroup: Η ώρα της αλήθειας για τα ομόλογα θα έρθει μετά το τέλος του QE από την ΕΚΤ
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup επισημαίνει ότι οι κεντρικές τράπεζες έχουν πρόβλημα με την... ειλικρίνεια
Οι κεντρικές τράπεζες φαίνεται να αντιμετωπίζουν κάποια... δυσκολίες όταν πρόκειται να δηλώσουν στους επενδυτές τη λογική της νομισματικής πολιτικής τους και η ΕΚΤ είναι το καλύτερο παράδειγμα, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Citigroup, Willem Buiter.
«Η ειλικρίνεια είναι κάτι που δεν έρχεται φυσικά στις κεντρικές τράπεζες εν γένει και η ΕΚΤ δεν αποτελεί εξαίρεση» δήλωσε ο Buiter στο CNBC, ερωτηθείς εάν η Γερμανία θα έπρεπε να γνωρίζει τους ασαφείς σκοπούς της ΕΚΤ.
«Ένας από τους μη δηλωμένους σκοπούς του προγράμματος αγορών assets (από την ΕΚΤ) είναι η συγκράτηση των spreads στην περιφέρεια» επεσήμανε ο ίδιος.
Ο Buiter αναφέρθηκε σε έναν ακόμα βασικό λόγο προκειμένου η ΕΚΤ να συνεχίσει τις αγορές assets: να αποτρέψει τη μεγάλη αύξηση των spreads σε χώρες από η Ιταλία και η Πορτογαλία.
«Θα αντιμετωπίσουμε την πρόκληση (της αύξησης των επιτοκίων) όταν επιτέλους θα σταματήσουν τις αγορές ομολόγων, διότι τότε θα φτάσει η ώρα της αλήθειας.
Αυτές οι χώρες θα μπορέσουν να σημειώσουν παρατεταμένη ανάπτυξη ή θα ρισκάρουμε μια ανατροπή και αναδιάρθρωση χρέους όπως στην Ελλάδα και την Κύπρο;» είπε ο Buiter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης