Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BMO Capital: Εντυπωσιακή η αντοχή της βρετανικής οικονομίας, αλλά οι διαπραγματεύσεις για το Brexit τώρα αρχίζουν

BMO Capital: Εντυπωσιακή η αντοχή της βρετανικής οικονομίας, αλλά οι διαπραγματεύσεις για το Brexit τώρα αρχίζουν
Μόλις «βγήκαν τα μαχαίρια» στις συνομιλίες μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών και αυτό φάνηκε στη συνάντηση που είχε ο Jean Claude Juncker με την πρωθυπουργό Theresa May...
Η αντοχή της βρετανικής οικονομίας μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., μπορεί να χαρακτηριστέι εντυπωσιακή, ωστόσο είναι αμφίβολο το κατά πόσο η τάση θα συνεχιστεί.
Αυτό είναι το σχόλιο της BMO Capital Markets, η οποία επικαλείται τις πολύ καλές επιδόσεις των δεικτών PMI για τη βρετανική οικονομία, ειδικά σε ό,τι αφορά στις καταναλωτικές δαπάνες, τις κατασκευές και τον κλάδο των υπηρεσιών.
Ωστόσο, συνεχίζει, μόλις «βγήκαν τα μαχαίρια» στις συνομιλίες μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών και αυτό φάνηκε στη συνάντηση που είχε ο Jean Claude Juncker με την πρωθυπουργό Theresa May.
Αμέσως μετά, η Ε.Ε. δημοσιοποίησε την εκτίμησή της για τον «λογαριασμό Brexit», το ποσό δηλαδή που καλείται να καταβάλει η Βρετανία στο μπλοκ για τις δεσμεύσεις της στον ενιαίο προϋπολογισμό μέχρι το 2021, ήτοι 100 δισ. ευρώ, από 60 δισ. που αρχικά είχε υπολογιστεί!
«Στην Ευρωζώνη η οικονομική δραστηριότητα κερδίζει έδαφος.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ε.Κ.Τ. θα σταματήσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», σχολιάζει επίσης η BMO .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης